Президент ФЛАУ Равіль Сафіуллін пішов у відставку: як він це пояснює

Президент ФЛАУ Равіль Сафіуллін пішов у відставку: як він це пояснює

Президент ФЛАУ Равіль Сафіуллін пішов у відставку: як він це пояснює
. vesti.ua

При цьому заява щодо його звільнення зникла з сайту федерації.

Президент федерації легкої атлетики України (ФЛАУ) Равіль Сафіуллін пішов у відставку з посади.

Сафіуллін очолив ФЛАУ у 2020 році, перед цим маючи досвід роботи міністра молоді та спорту України у період з 2010 по 2014 рік. Проте у федерації легкої атлетики України він пропрацював лише рік, звільнившись у листопаді.

Заява Сафіулліна була опублікована на сайті ФЛАУ, проте згодом звідти зникла. В інтерв'ю Tribuna.com експрезидент федерації легкої атлетики підтвердив, що заяву про звільнення писав, але чому вона зникла - йому невідомо.

"У мене є інформація, що був дзвінок від першої віцепрезидентки ФЛАУПосаду першої віцепрезидентки ФЛАУ обіймає Олена Говорова з незадоволеним текстом. Здається, було навіть розміщено мою заяву, а потім матеріал у вигляді тексту з поясненням. Мені сказали, що він зник. Трохи повисів, а потім я дізнався про дзвінок від першої віцепрезидентки".

Щодо причин прийняття такого рішення, то експрезидент ФЛАУ розповів, що ухвалив його після засідання комісії з обрання тренерів у федерацію. За словами Сафіулліна, у комісії не підтримали його кандидатуру, після чого він і написав заяву про звільнення.

"Учора [24 листопада] відбулося засідання комісії з обрання тренерів у федераціях. Є така комісія при міністерстві, яка заслуховує та визначає. Прийшов учора і перед початком цього відбору звернувся до комісії. Сказав, що більше року працюю, що подивився, що собою представляє федерація. Там справжнє болото. Запропонував кандидатуру і пояснив, чому саме вона. Я висловився і подумав, що мене почули. Але комісія мене не почула. Після цього я одразу ж написав заяву".

Також Сафіуллін повідомив, що заяви про звільнення написали ще два представники ФЛАУ - віцепрезидент Віктор Гринюк та генеральна секретарка Іоланта Хропач.

Що відомо

  • На Олімпіаді-2020 відбувся скандал за участю легкоатлетки Марини Килипко. Вона звинуватила федерацію в тому, що змагалася на турнірі без особистого тренера.
  • Після Олімпійських Ігор у Токіо міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт анонсував зміни у підготовці легкоатлетів, а також можливі зміни тренерів.
  • Наприкінці листопада Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) повідомило про розслідування, у ході якого знайшло докази і звинуватило антидопінговий центр України в маніпуляції з допінг-пробами. Водночас доказів про вину Федерації легкої атлетики (ФЛАУ) під час операції не було знайдено.
Читайте також: WADA знайшло докази і звинувачує антидопінговий центр України в маніпуляції з допінг-пробами
На початок