У Рівному виявили іграшки з перевищеним вмістом свинцю. Чим вони небезпечні

У Рівному виявили іграшки з перевищеним вмістом свинцю. Чим вони небезпечні

У Рівному виявили іграшки з перевищеним вмістом свинцю. Чим вони небезпечні
. Фото: Держпродспоживслужба

У Рівному в магазині знайшли іграшки, які небезпечні для здоров'я дітей через підвищений вміст свинцю. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі. Надалі такі іграшки будуть заборонені для продажу в інших магазинах країни, їх повернуть імпортеру по ланцюгу постачання.

В одному з магазинів у Рівному під час планової виїзної перевірки характеристик продукції виявили дві іграшки. У дитячій "неваляйці" та роботові на колесах виявили підвищений вміст свинцю, – повідомила Суспільному заступниця начальника головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Оксана Немкович.

"Дитячі іграшку-неваляшку "Ведмедик" та іграшковий музичний робот на колесах виявили в одному з магазинів Рівного. Проте, такі іграшки можуть бути й в інших закладах торгівлі міста. Якщо такі знайдуть, то заборонять реалізацію, а продукція повернеться виробнику, який – у Китаї, або імпортеру, який повинен слідкувати за якістю", – зазначила заступниця.

Вона уточнила, що вміст свинцю у першій іграшці перевищував норму у понад 64 рази, а у другій – у 140 разів. За інформацією посадовиці, такі іграшки могли б викликати анемію, порушення функцій нирок та опорно-рухового апарату, головний біль та запаморочення у дітей.

Оксана Немкович уточнила, що іграшки заборонили до продажу в Україні, відповідальність за розповсюдження іграшок нестимуть виробник та імпортер.

Що відомо

  • За інформацією начальника управління захисту споживачів Держпродспоживслужби Петра Фесянова, перед купівлею дитині іграшки батькам варто звернути увагу на документи. На них повинен бути знак відповідності регламенту – трилист у кружечку.
  • У інформації до іграшки повинен бути вказаний імпортер, виробник та адреса виробника державною мовою. На окремі іграшки повинен бути сертифікат якості.

Читайте також

  • На прилавку у Рівному знайшли машинку на батарейках, яка могла нашкодити здоров'ю як дітей, так і дорослих, через підвищений вміст фталатів, та музикальний телефон зі свинцем.
  • У Рівному виявили дитяче брязкальце, у якому не отримані стандарти рівня звуку.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок