"Він не готовий". Біатлоніст Семенов пропустить старт сезону через наслідки коронавірусу

"Він не готовий". Біатлоніст Семенов пропустить старт сезону через наслідки коронавірусу

Ексклюзивно
"Він не готовий". Біатлоніст Семенов пропустить старт сезону через наслідки коронавірусу
. AP Images

Що відомо про стан біатлоніста.

33-річний Сергій Семенов готувався до повернення в біатлон у сезоні 2021/22. Увесь попередній сезон досвідчений біатлоніст пропустив через хворобу - мононуклеоз. І хоча намагався повернутися на початку 2021-го, хвороба знову далася взнаки.

У травні Семенова включили до складу команди для підготовки до олімпійського сезону. Попри це, упродовж усієї підготовки проблеми зі здоров'ям поверталися, зокрема вони простежувалися під час літніх зборів.

Семенов повернувся до команди і продовжив підготовку до сезону за індивідуальною програмою. Однак спалах коронавірусу, який виник у збірній, суттєво вплинув на стан здоров’я біатлоніста. І тепер його повернення в олімпійському сезоні під питанням.

Читайте також: Як формуватиметься склад чоловічої збірної України на перші етапи Кубка світу: пояснення тренера

Що сталося?

Заключний етап підготовки до сезону чоловіча збірна України проводила у норвезькому Бейтостолені. Після цього українські біатлоністи мали взяти участь у передсезонних гонках і бути готові до стартового етапу Кубка світу в Естерсунді.

Проте в підсумку збір пройшов не за планами тренерського штабу. У складі чоловічої команди виник спалах коронавірусу, через який біатлоністи відправилися на самоізоляцію. І тепер чоловіча збірна України матиме неоптимальний склад на перший етап Кубка світу.

Читайте також: Чоловіча збірна України з біатлону відправилася на самоізоляцію через позитивний тест на COVID-19

Усього в команді захворіли п’ять людей, а найбільше хвороба вплинули на стан здоров’я Семенова.

"Коронавірус негативно вплинув на здоров'я Сергія Семенова, тому в суботу він вилітає в Україну на медогляд", - повідомив головний тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра.

За словами тренера, він неупевнений, що Семенов взагалі готовий виступити на міжнародному рівні в сезоні 2021/22. І вважає, що біатлоніст сам для себе повинен прийняти правильне рішення в цьому питанні.

"З моєї точки зору, він на цей момент не готовий стартувати на Кубку світу чи на Кубку IBU. Він повернеться додому і за медичними аналізами, думаю, прийме правильне рішення".

Повернення Сергія Семенова у біатлон: хронологія подій

Сергій Семенов: що про нього відомо

  • В останньому для себе сезоні 2019/20 Семенов здобув "срібло" на етапі Кубка світу в Нове-Место в чоловічій естафеті.
  • Найкращим сезоном Семенова є виступи у 2015/16 роках. У загальному заліку Кубка світу він посів 21-е місце.
  • У сезоні 2014/15 Семенов став переможцем заліку в індивідуальних гонках. Там він двічі посідав місце на подіумі (друге місце в Естерсунді та третє у Голменколлені), а також фінішував п'ятим у заключній гонці в Контіолагті.
  • Сергій Семенов - 2-разовий призер чемпіонатів світу з біатлону. У 2011 році він здобув "бронзу" в чоловічій естафеті, а у 2016-му став бронзовим призером спринтерської гонки.
  • Семенов двічі в кар'єрі здобував перемоги на міжнародних стартах. У 2013 році він став чемпіоном Європи в індивідуальній гонці, а у 2019-му виграв коротку індивідуальну гонку на етапі Кубка IBU в Обертілліаху.
На початок