Юрай Санітра - про плани на підготовку до олімпійського сезону та Сергія Семенова у команді А

Юрай Санітра - про плани на підготовку до олімпійського сезону та Сергія Семенова у команді А

Юрай Санітра - про плани на підготовку до олімпійського сезону та Сергія Семенова у команді А
. Biathlon.com.ua

Тренер збірної України з біатлону - про подальшу роботу з чоловічою командою на сезон-2021/22.

До наступного сезону чоловіча збірна України з біатлону продовжить готуватися із Юраєм Санітрою. Словацький фахівець не буде поєдинувати роботу з обома командами, жіночу збірну тренуватиме Урош Велепець.

Читайте також: Склад збірної України з біатлону до підготовки до олімпійського сезону

Попередньо до складу чоловічої команди "А" потрапили сім спортсменів. Серед них не опинилося Сергія Семенова, який пропускав попередній сезон через проблеми зі здоров'ям.

Ось як виглядає попередній склад команди "А":

  • Чоловіки: Дмитро Підручний, Артем Прима, Богдан Цимбал, Антон Дудченко, Артем Тищенко, Тарас Лесюк, Руслан Ткаленко

Утім Санітра наголосив на тому, що продовжує розраховувати на Семенова і планує його залучити до роботи із основною командою. В інтерв'ю порталу Biathlon.com.ua тренер чоловічої збірної також розповів про плани підготовки до наступного сезону.

  • Про Сергія Семенова

"Сергій Семенов має право бути включеним в команду, тому що я знаю, в якому стані він був перед тим, як захворів. Він не винен в тому, що трапилося. Тому, йому треба дати можливість бути в команді. Зараз Сергій в Швейцарії, коли він повернеться - ми зустрінемося, проведемо ряд тренувань і приймемо рішення".

  • Про підготовку чоловічої команди до сезону

"Будемо починати в Сянках, пізніше, ніж дівчата, тому що сезон був довгий, спортсмени довго були далеко від близьких, тому 29 травня починаємо перший збір. Далі, коли затвердимо план підготовки в Міністерстві та Федерації, зможу сказати вже точніше. Поки планую два довгих збори в липні і в серпні на висоті: перший буде в Італії, другий - в Австрії. А далі побачимо по ситуації".

Читайте також: Дар'я Блашко хоче готуватися до Олімпіади-2022 за індивідуальною програмою. Чому та хто тренуватиме
  • Про пропуск двох етапів Кубка світу-2021/22

"Упевнений, що тут епідемія нам уже не завадить, і я вже потім буду коректувати програму. Дуже складний період буде перед вильотом до Пекіна, тому що пізно закінчується Кубок світу в Італії - 24 січня, і буде дуже мало часу на підготовку. Відповідно, будемо пропускати як мінімум один або навіть два етапи Кубка світу - один в грудні, один в січні".

  • Хто із біатлоністів змагатиметься на чемпіонаті Європи

"За результатами в Кубку світу ми маємо право заявити на Ігри п'ять спортсменів. Ті, хто не потраплять в заявку на Пекін, зможуть взяти участь в чемпіонаті Європи. Тому заявку команди на Арбер закриємо цими спортсменами, а також біатлоністами з команди Б".

Що відомо

  • Востаннє Семенов брав участь на міжнародних змаганнях у сезоні-2019/20 - на етапі у Контіолагти він пробіг спринт із 81-м результатом.
  • Першими підготовку до сезону-2020/21 розпочнуть представниці жіночої збірної України - 18 травня.
  • На чемпіонаті Європи-2021 виступали кілька біатлоністів, які згодом змагалися на світовій першості у Поклюці - Артем Прима, Богдан Цимбал, Артем Тищенко, Дар'я Блашко, Анастасія Меркушина та Віта Семеренко.
На початок