Срібна призерка Олімпіади-2020 Терлюга вилетіла з чемпіонату світу з карате: як це сталося

Срібна призерка Олімпіади-2020 Терлюга вилетіла з чемпіонату світу з карате: як це сталося

Срібна призерка Олімпіади-2020 Терлюга вилетіла з чемпіонату світу з карате: як це сталося
. Instagram @likusya.01

Українка пройшла двох суперниць, але пройти хоча б у втішні сутички не змогла.

Один із лідерок збірної України з карате Анжеліка Терлюга (вагова категорія до 55 кг) закінчила виступи на чемпіонаті світу, що проходить у Дубаї. Українська каратистка вилетіла з турніру у третьому раунді.

Терлюга була однією з головних претенденток на медалі у складі збірної України. На Олімпійських Іграх у Токіо українська каратистка виграла срібну нагороду, хоча перед цим залишилася без медалі на Євро.

Читайте також: Українка Терлюга завоювала історичне "срібло" на Олімпіаді-2020 з карате

Формат змагань на чемпіонаті світу з карате передбачав чотири сутички за вихід у півфінал, після чого ще одну за право змагатися у фіналі. Терлюга ж припинила виступи ще у третьому раунді змагань.

Як виступила Анжеліка Терлюга?

Українська каратистка упевнено пройшла перших двох суперниць - кореянку Хван Су Х'юн та бразилійку Валерію Кумізакі - срібну призерку чемпіонату світу-2016, після чого вийшла у третій раунд. Там на неї очікувала іменита болгарка Івет Горанова - олімпійська чемпіонка Токіо.

Саме Горановій Терлюга програла фінальну сутичку за "золото", і мала можливість реабілітуватися уже на чемпіонаті світу. Проте і в Дубаї перемога залишилася за болгарською каратисткою - за очками Горанова перемогла українку - 5:3.

Водночас і сама Горанова не побореться за медалі чемпіонату світу з карате. Вона поступилася американці Трініті Аллен у наступному ж раунді, а та, в свою чергу, не пройшла у фінал змагань та боротиметься лише за потрапляння у бронзовий фінал.

Для Терлюги чемпіонат світу з карате став третім у кар'єрі. У 2016-му вона також припинила виступи у третьому раунді, а у 2018-му вилетіла на старті змагань саме від Горанової.

Читайте також: "Навіть не дивилась, хто конкуренти". Українка Анжеліка Терлюга - про свій виступ на ЧС з карате

Таким чином серед лідерів збірної України з карате у фінал пройшла лише Аніта Серьогіна. Там вона битиметься із олімпійською чемпіонкою Йованою Прековіч.

Хто така Анжеліка Терлюга

  • 29-річна українська каратистка, представниця Одеської області.
  • Терлюга - лідерка світового рейтингу у вазі до 55 кг.
  • Також Терлюга є 6-разовою призеркою чемпіонатів Європи у вазі до 55 кг та в командному куміте. Зокрема, у 2019 та 2017 роках вона виграла "золото" Євро в командному куміте, а у 2018-му здобула золоту медаль в індивідуальному заліку.
На початок