"Навіть не дивилась, хто конкуренти". Українка Анжеліка Терлюга - про свій виступ на ЧС з карате

"Навіть не дивилась, хто конкуренти". Українка Анжеліка Терлюга - про свій виступ на ЧС з карате

Ексклюзивно
"Навіть не дивилась, хто конкуренти". Українка Анжеліка Терлюга - про свій виступ на ЧС з карате
. WKF

Перші змагання української каратистки після Олімпіади.

У листопаді пройде перший за два роки чемпіонат світу з карате - у 2020-му змагання не проводили через пандемію COVID-19. Турнір прийматиме Дубай, а збірну України представлятимуть 17 спортсменів. Серед них - учасники і призери Олімпійських ігор-2020.

Читайте також: Склад збірної України на чемпіонат світу з карате: хто змагатиметься

Зокрема, у Дубай вирушила й срібна призерка Олімпіади у вазі до 55 кг Анжеліка Терлюга. Для української каратистки світова першість стане першим турніром після її медального успіху в Токіо.

Напередодні Терлюга зізналась, що не ставить перед собою великих завдань, але намагатиметься виступити гідно. Адже саме українка наразі є лідеркою світового рейтингу у своїй ваговій категорії.

Про налаштування перед чемпіонатом світу, відновлення після Олімпіади та розіграш ліценції на Всесвітні ігри-2022 - в ексклюзивному інтерв'ю для Суспільне Спорт.

  • Про налаштування перед чемпіонатом світу

"Після Олімпійських ігор я заявила, що буду їхати на чемпіонат світу, нічого не змінилося. Налаштування дуже хороше і я планую виступити там гідно. Не ставлю перед собою великих завдань, я просто хочу дати хороші поєдинки і трохи розслабити голову. Зробити яскраві поєдинки без особливого напруження і тактики.

Я навіть не заходила і не дивилася на тих, хто буде моїми конкурентами. Знаю, що дехто з суперниць вже не буде виступати і з’явилися нові, які будуть виступати на чемпіонаті світу. Втім, і їх я вже бачила на змаганнях. Всі дуже класні каратистки. Але зараз я не хочу себе концентруватися на суперницях, я хочу зосередитися на собі".

  • Про відбір на Всесвітні ігри-2022

"Момент з ліцензіями на Всесвітні ігри-2022 за перші три місця для мене нічого не вирішує. Адже я вже туди відібралася, можна так сказати, за рейтингом. Я перебуваю на першому місці у своїй категорії, а відбирається ТОП-4. А я не планую опускатися на п’яту позицію".

  • Про відновлення після Олімпійських ігор-2020

"Якщо бути чесною, то в мене після Олімпіади був час на відпочинок. Це вперше за останні роки. У цей період я вийшла заміж, а далі поїхала у відпустку на Мальдіви. Всі мої підписники могли стежити за цим в Інстаграмі. Тому підготовка до світової першості була дуже інтенсивною, але по часу не такою, як раніше. Мала після відпочинку місяць та намагалася викластися на повну в тренуваннях. Кожен день займалась.

Чи пішов відпочинок в плюс, я поки не можу сказати. Треба поїхати на чемпіонат світу – виступити, і тоді я зможу зробити певні висновки – чи то було для мене добре чи погано. Можу сказати, що для мого морального стану – це був плюс. Адже підготовка до Ігор в Токіо була дуже виснажлива, і той емоційний фон, який був там і те друге місце дуже вплинуло на мій психологічний стан. Відпочинок мені був потрібен, як повітря".

Хто така Анжеліка Терлюга

  • 29-річна українська каратистка, представниця Одеської області.
  • Лідерка світового рейтингу у вазі до 55 кг.
  • Володарка "срібла" Олімпійських ігор-2020, що проходили в Токіо.
  • Шестиразова призерка чемпіонатів Європи у вазі до 55 кг та в командному куміте. Зокрема, у 2019 та 2017 роках вона виграла "золото" Євро в командному куміте, а у 2018-му здобула золоту медаль в індивідуальному заліку.

Що далі

  • 17 листопада, середа. Відбірковий раунд чемпіонату світу з карате. Анжеліка Терлюга (до 55 кг).
  • 20 листопада, субота. Медальні поєдинки на чемпіонаті світу з карате.
Читайте також: Українка Терлюга завоювала історичне "срібло" на Олімпіаді-2020 з карате
На початок