Україна гарантувала собі першу медаль на чемпіонаті світу з карате: хто пройшов у фінал

Україна гарантувала собі першу медаль на чемпіонаті світу з карате: хто пройшов у фінал

Україна гарантувала собі першу медаль на чемпіонаті світу з карате: хто пройшов у фінал
. WKF

Українка Аніта Серьогіна боротиметься за медаль найвищого гатунку.

Україна гарантовано матиме медаль на чемпіонаті світу з карате. Каратистка Аніта Серьогіна, що виступає у ваговій категорії до 61 кг, потрапила у фінал змагань.

Серьогіна була однією з претеденток на медалі до чемпіонату світу серед українців. Крім неї, виступи на турнірі встиг розпочати і бронзовий призер Олімпіади-2020 Станіслав Горуна, проте змагання український каратист достроково покинув, програвши першому ж супернику.

Читайте також: Станіслав Горуна сенсаційно вилетів у першому раунді чемпіонату світу з карате: як це сталося

Аніта Серьогіна ж змогла відібратися у фінал. І там битиметься за "золото" та звання чемпіонки світу.

Як Серьогіна пройшла у фінал ЧС з карате?

За форматом чемпіонату світу у ваговій категорії до 61 кг, каратистки були поділені на чотири секції. Переможниця кожної секції проходила у півфінал, і там між собою спортсменки визначали учасниць фіналу.

Для потрапляння у фінальну сутичку Серьогіній потрібно було здобути п'ять перемог. Перших двох суперниць - нідерландку Лінн Снел та кіпріотку Антею Стіліану - українка здолала з мінімальним результатом 1:0. А от вже іспанку Індіру Цуньїгу Серьогіна пройшла лише завдяки фінальному вердикту суддів.

У чвертьфіналі Серьогіна знову перемогла за очками суперницю - філіппінку Джеймі Лім, яка змагалася на останніх Олімпійських Іграх. А ось у півфіналі за рішенням суддів українка пройшла канадку Хаю Джуму.

У фіналі на Серьогіну очікує найіменитіша суперниця серед можливих - олімпійська чемпіонка Токіо-2020 та чинна чемпіонка Європи Йована Прекович. Українка вже зустрічалася проти неї: на Олімпіаді-2020 поразка від Прекович стала однією з вирішальних для Серьогіної у контексті боротьби за медалі. А на Євро-2021 українська каратистка поступилася представниці Сербії у фіналі.

Хто така Аніта Серьогіна

  • 31-річна українська каратистика, представниця Одеської області.
  • Серьогіна вже вигравала медаль рівня чемпіонату світу. У 2016 році вона стала бронзовою призеркою, тобто результат на чемпіонаті світу-2021 стане для Серьогіної найкращим у кар'єрі.
  • Також у активі Серьогіної дев'ять медалей рівня чемпіонатів Європи, дві з яких - у 2013 та 2017 роках - золоті.
На початок