16-річного підозрюваного у смертельній ДТП у Харкові оштрафували за порушення правил

16-річного підозрюваного у смертельній ДТП у Харкові оштрафували за порушення правил

16-річного підозрюваного у смертельній ДТП у Харкові оштрафували за порушення правил
. Суспільне Харків

16-річного Миколу Харківського оштрафували на 3400 гривень за перевищення швидкості та водіння без прав після порушення правил дорожнього руху 18 вересня, ще до смертельної аварії на проспекті Гагаріна.

Справу розглянули за відсутності Харківського 9 листопада у Дзержинському райсуді Харкова, повідомила Суспільному речниця суду Софія Гурська.

За статтею "перевищення швидкостіч. 1 ст. 122 КУпАП" 16-річному водію призначили штраф 340 гривень, за "кермування без водійських прав"ч. 2. ст. 126 КУпАП — 3400 гривень.

"Остаточно визначили адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 3400 гривень на користь держави. Стягнули з особи судовий збір у розмірі 454 гривні. Особа, стосовно якої розглядалася питання, на судове засідання не з'явилася. Разом з тим Кодексом про адміністративні порушення не передбачається обов'язкова участь особи для розв'язання питання про накладання адмінстягнення", — сказала речниця суду.

За словами Гурської, постанова ще не набрала сили, її можна оскаржити в апеляційному суді впродовж 10 днів з дня проголошення.

27 жовтня Миколу Харківського затримали за кримінальною справою про дорожньо-транспортну пригоду на перехресті вулиці Одеської та проспекту Гагаріна. За даними слідства, 16-річний Харківський їхав за кермом Іnfiniti, зареєстрованої на матір, на заборонний сигнал світлофора із перевищенням швидкості у понад 100 км/год і врізався у Chevrolet, 58-річний водій якого загинув. У цій справі триває досудове слідство.

Що відомо

  • 16-річний водій Infiniti раніше порушував закон, повідомляли в МВС. Підліток отримав умовне покарання за стрільбу з пневматичного пістолета в людей. У цій справі його визнали винним в умисному середньої тяжкості тілесному ушкодженні. Про зупинку підлітка на автомобілі без водійського посвідчення 18 вересня розповіла начальниця Управління патрульної поліції Альона Стрижак.

На початок