Розгляд апеляції на домашній арешт Медведчука перенесли на грудень

Розгляд апеляції на домашній арешт Медведчука перенесли на грудень

Розгляд апеляції на домашній арешт Медведчука перенесли на грудень
. УНІАН

Розгляд апеляційної скарги на домашній арешт народного депутата "Опозиційної платформи-За життя" Віктора Медведчука перенесли.

Судове засідання відбудеться 6 грудня, передає журналіст Суспільного.

За словами адвоката Дмитра Лойфмана, розгляд відклали через те, що один із суддів захворів на коронавірус.

Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні тероризму через закупівлю у 2014-2015 роках вугілля в "Л/ДНР". За версією обвинувачення, Медведчук сприяв блокуванню поставок вугілля з ПАР та РФ, змусивши тодішній уряд купувати вугілля у сепаратистів. На думку слідства, політик схилив до цієї ідеї вище політичне керівництво України, підірвавши енергетичну незалежність країни та надав допомогу терористичним організаціям.

Що відомо

  • 20 серпня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова повідомила про завершення слідства у справі про державну зраду та замах на розкрадання надр щодо депутатів від Медведчука і Тараса Козака.
  • Їм інкримінують отримання російської ліцензії на видобуток надр на окупованому шельфі у Чорному морі до 2046 року. Інформацію щодо даних георозвідки на шельфі вони начебто передавали Росії, а Медведчук особисто надіслав Путіну лист із проханням "сприяти розробці родовища".
  • Також правоохоронці переконані, що Медведчук надіслав Козаку, який перебував в Росії, дані про місцеперебування секретного підрозділу ЗСУ в серпні 2020 року.
  • 2 вересня Печерський райсуд Києва 2 вересня на два місяці продовжив запобіжний захід Медведчуку.
  • 11 жовтня Медведчуку вручили клопотання про тримання під вартою у межах досудового розслідування у справі щодо зриву постачання вугілля в Україну з Південно-Африканської республіки та закупівлю вугілля з РФ через окуповані території Донбасу.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок