Скарги "Опори": Терехов програв у справі про скасування постанови Харківської міської ТВК

Скарги "Опори": Терехов програв у справі про скасування постанови Харківської міської ТВК

Скарги "Опори": Терехов програв у справі про скасування постанови Харківської міської ТВК
. facebook.com/kharkiv.opora

Другий апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Харківського окружного адмінсуду за позовом до Харківської міської територіальної виборчої комісії від Ігоря Терехова, який добивався скасування постанови ТВК про розгляд скарг громадської організації "Опора".

Апеляційний суд оголосив рішення ввечері 8 листопада, повідомляє громадська організація "Опора", яка транслювала оголошення наживо у Facebook.

"Колегія суддів приходить до висновку, що Харківська міська ТВК може обрати різні рішення в межах наданих їй повноважень, що й було зроблено у цьому випадку шляхом розгляду по суті скарг Зінченка (Миколи Зінченка — координатора ГО "Громадянська мережа "Опора" на Харківщині — ред.), тобто Харківська міська ТВК діяла в межах своїх дискреційних повноважень", — оголосила головуюча суддя.

За висновком суду, рішення ТВК не погіршило становище кандидата Терехова, визнаного обраним міським головою, оскільки воно не вплинуло на результати голосування.

"Відповідно до ст. 316 КАС України, суд апеляційної інстанції залишає апеляційну скаргу без задоволення, а рішення або ухвалу суду без змін, якщо визнає, що суд першої інстанції правильно встановив обставини та ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права. На підставі викладеного апеляційний суд, погоджуючись з висновками суду першої інстанції, вважає, що суд дійшов вичерпних юридичних висновків щодо встановлення фактичних обставин справи...", — сказала суддя.

Терехов має сплатити 1362 грн судового збору. Постанова оскарженню не підлягає.

Дивіться також: Хто оскаржує результати виборів мера Харкова — репортаж

Що відомо

  • 4 листопада Харківська міська виборча комісія розглянула скарги "Опори" щодо можливих фальсифікацій протоколів у Новобаварському та Основ'янському районах. Члени міської ТВК взяли до уваги інформацію спостерігачів, але відмовили у перерахунку голосів.
  • 5 листопада Ігор Терехов, якого Харківська ТВК 1 листопада оголосила обраним міським головою, звернувся до суду. На думку позивача, міська комісія взагалі не мала розглядати скарги "Опори", оскільки порушені строки — скаржник звернувся до ТВК після того, як оголосили результати виборів. "Це питання іміджу", — говорив представник Терехова у суді Юрій Бабич.
  • 5 листопада суд першої інстанції, Харківський окружний адміністративний суд, залишив без задоволення позов Ігоря Терехова до Харківської міської виборчої комісії.
Читайте також: Харківська міська ТВК поки не отримувала документів на реєстрацію Терехова мером
На початок