Біля міської ТВК у Харкові — посилення поліції: що просив Немічев

Біля міської ТВК у Харкові — посилення поліції: що просив Немічев

Доповнено
Біля міської ТВК у Харкові — посилення поліції: що просив Немічев
. Суспільне Харків

Чотири машини поліції, в тому числі три мікроавтобуси, нині чергують біля Харківської міської територіальної виборчої комісії.

Як повідомляє кореспондент Суспільного, на 17:00 один з кандидатів у мери Харкова Костянтин Немічев закликав харків'ян прийти до міської ТВК, щоб "захистити голоси".

Біля міської ТВК у Харкові — посилення поліції
Суспільне Харків

Біля міської ТВК у Харкові — посилення поліції
Суспільне Харків

Під час виборів поліція працює у посиленому варіанті несення служби, зазначила речниця поліції Харківщини Оксана Калмикова.

Доповнено 18:00. До Харківської міської територіальної виборчої комісії приходив кандидат у мери Харкова Костянтин Немічев у справі про можливу фальсифікацію протоколу на дільниці №631675 (пр. Лиманський). Немічев поговорив з головою Харківської ТВК Оленою Матвієнко, вона сказала, що Основ'янська ТВК ще не передала їм документи, жодних офіційних скарг про підробку протоколів до комісії не надходило, передає кореспондент Суспільного. Також Немічев говорив з головою Основ'янської ТВК Євгеном Ємцем. Костянтин Немічев збирається звернутися до поліції за фактом ймовірної фальсифікації.

Що відомо

  • 31 жовтня 2021 року у Харкові відбулися позачергові вибори Харківського міського голови, призначені у зв'язку зі смертю Геннадія Кернеса.
  • На виборах 31 жовтня у Харкові проголосували 28,29% виборців — менше, ніж на місцевих виборах 2020 року, а також на мерських виборах у 2010 та 2015 рр.
  • За екзитполом, виконаним на замовлення Всеукраїнської громадської організації "Комітет виборців України", на виборах 31 жовтня у Харкові 53,8% голосів набирає кандидат Ігор Терехов. Якщо кандидат набирає понад 50% голосів, другого туру виборів не буде.
  • Найближчий суперник Терехова — кандидат у мери Харкова Михайло Добкін не вірить в оприлюднені екзитполи та чекає на другий тур.
  • Результати голосування, згідно з календарним планом ЦВК, мають встановити до 12 листопада включно.
  • За паралельним підрахунком "Опори" з 220 дільниць у Терехова — 50,06% голосів.
  • 1 листопада спостерігачі "Опори" повідомили про фальсифікацію протоколу підрахунку голосів на користь Терехова. Кандидат у мери Костянтин Немічев наполягає на перерахунку голосів.
На початок