Вибори на Львівщині. Як відбувається голосування у Комарнівській громаді

Вибори на Львівщині. Як відбувається голосування у Комарнівській громаді

Вибори на Львівщині. Як відбувається голосування у Комарнівській громаді
. Суспільне Львів

31 жовтня мешканці Комарнівської територіальної громади обирають міського голову. На посаду претендує п'ять кандидатів.

Виборча дільниця у Народному домі в Комарно розпочала роботу о 8 ранку. Тут більше, ніж 1300 виборців. За 4 години тут проголосували 170 людей. Порушень не зафіксували, але одна людина не змогла проголосувати.

"Людина не отримала запрошення і не звернулась в дільничну виборчу комісію, щоб перевірити, чому нема запрошення. Через це не могла проголосувати, бо не було його включено в список", – розповіла голова дільничної виборчої комісії Соломія Заваринська.

Вибори на Львівщині. Як відбувається голосування Комарнівській громаді
Виборча дільниця у Народному домі. Суспільне Львів

На вході виборців просять скористатись дезінфектором, вони повинні бути в масках. Виборцям радили брати свої ручки для заповнення бюлетеня, однак в кабіні для голосування вони теж є.

"Тут все є, от антисептики, всі в масках. Мусимо ми піти, проголосувати, зробити наш вибір", – говорить житель Комарно Назарій.

Вибори на Львівщині. Як відбувається голосування Комарнівській громаді
Мешканка Комарнівської громади бере участь у голосуванні. Суспільне Львів

Найменша дільниця у Комарнівській громаді – у селі Мости. Тут є 175 виборців. Вранці там не було світла. Але дільниця запрацювала вчасно. У кабінках для голосування встановили ліхтарики.

"Ми мусили виходити з ситуації. Тому що, почалось в нас голосування, люди почали приходити, а в кабінках темно, бо вони від вікон відвернуті. І за законом дозволено включити ліхтарики, коли нема світла. Ніхто не жаліється", – каже голова дільничної виборчої комісії Любов Витрикуш.

О 13:30 на місце приїхали електрики. Через півгодини світло увімкнули.

31 жовтня на Львівщині відбуваються позачергові вибори, де обирають Комарнівського міського (Львівський район) і Шегинівського сільського (Яворівський район) голів. Також відбуваються проміжні вибори депутатів до Новокалинівської міської ради Самбірського району у 1 і 5 округах. Також обиратимуть депутата Розвадівської сільської ради Стрийського району у 7 окрузі та депутата Судовишнянської міської ради Яворівського району у 5 окрузі.

Читайте також: Довибори-2021: поліція отримала понад 200 повідомлень про порушення

Читайте нас у Instagram: головні новини регіону

На початок