«Немає сил чекати чуда»: жителі 109-го мікрорайону Полтави перекривали дорогу

«Немає сил чекати чуда»: жителі 109-го мікрорайону Полтави перекривали дорогу

«Немає сил чекати чуда»: жителі 109-го мікрорайону Полтави перекривали дорогу
. Суспільне Полтава

У Полтаві 31 жовтня відбулася акція протесту. Понад пів сотні жителів 109-го мікрорайону Полтави перекривали дорогу, повідомляє кореспондентка Суспільного.

Пікет влаштували поблизу зупинки громадського транспорту «Інститут зв’язку» через те, що у їхніх будинках не увімкнули централізоване опалення, розповів Суспільному учасник ініціативної групи мікрорайону Валерій Горобець. За його словами, збиралися на протест через соцмережі. Від 12 години люди безперервно ходили по пішохідному переходу.

“Ми вже чотири роки без гарячої води. Ми з цим змирились, поставили бойлери. Але вже другий рік ми без опалення. Минулого року нам включили опалення із 15 січня. У хаті у мене зараз 14 градусів, і це ще ж не було морозів. Будуть “мінуси”, як нам виживати у цьому випадку”, - розповіла жителька мікрорайону Ольга Борисова.

Жителі 109-го мікрорайону Полтави перекривали дорогу
Люди вийшли і перекрили дорогу на Інститут зв'язку. Суспільне Полтава

“Просто вже немає сили щороку чекати якогось чуда. Ми вимушені діяти вже всіма доступними методами. Починаємо з малого, потім будемо ходити перекривати траси. Нам було запропоновано нашою владою пункти обігріву, зверніть увагу, школа № 5 і № 9. Коли коронавірус, ми повинні ходити грітися, пити чай, ходити у туалети у дитячих закладах”, - говорить жителька 109 мікрорайону Ірина Наумчук.

«Немає сил чекати чуда»: жителі 109-го мікрорайону Полтави перекривали дорогу
Поліція працювала на місці події: порушень порядку не зафіксували. Суспільне Полтава

Тривала акція протесту годину. За підрахунками поліції, в акції взяли участь 30 людей. Про це розповіла начальниця сектору превентивної комунікації обласної поліції Тетяна Порохня. Порушень правопорядку не фіксували.

За словами жителів 109-го мікрорайону, наступна акція протесту відбудеться 1 листопада під стінами Полтавської міської ради.

Що відомо:

  • Опалювати 109-й мікрорайону обласного центру мала котельня підприємства «Полтаватепло», однак вона до цього не підготована. Півтора десятки будинків готові підключити до котельні обласного комунального підприємства«Полтаватеплоенерго», розповів речник Олександр Циганок. Це зроблять, якщо «Полтаватепло» наперед оплатить послуги за жовтень і підготує теплові мережі.
  • На погашення боргів та виконання робіт у котельні для «Полтаватепло» дали 16 мільйонів гривень із бюджету громади. Таке рішення депутати ухвалили на сесії 28 вересня.
  • Обласне підприємство «Полтаватеплоенерго» розпочало опалювати ініші мікрорайони Полтави із 23 жовтня.
На початок