Суд визнав винним 18-річного харків'янина у вбивстві, яке намагалися приховати

Суд визнав винним 18-річного харків'янина у вбивстві, яке намагалися приховати

Суд визнав винним 18-річного харків'янина у вбивстві, яке намагалися приховати
. khar.gp.gov.ua

Червонозаводський районний суд Харкова визнав винним 18-річного хлопця у вбивстві 26-річної жінки та призначив йому покарання у вигляді 15 років ув'язнення. Обвинувачений також має відшкодувати 1 млн грн моральної шкоди матері вбитої.

Вирок у справі про вбивство суд виніс 26 жовтня, повідомили у пресслужбі прокуратури Харківської області.

Злочин стався у червні 2019 року, коли підозрюваному було 16 років. Як встановило слідство, хлопець побив 26-річну знайому, завдав їй ножових поранень, а потім закопав тіло неподалік власного дому біля яру в районі Лисої Гори.

"За підтримання публічного обвинувачення Харківської обласної прокуратури Червонозаводський районний суд м. Харкова визнав винним 18-річного хлопця за фактом умисного вбивства, вчиненого з особливою жорстокістю (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України), та призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Також задоволено цивільний позов матері потерпілої про стягнення моральної шкоди на суму 1 млн грн", — повідомила прокуратура.

15 років ув'язнення є максимальним покаранням для обвинуваченого, оскільки на момент злочину йому було 16. У сторін є місяць на оскарження вердикту.

Під час розслідування справи правоохоронці також встановили, що про злочин знали місцеві поліцейські. Підозри у приховуванні особливо тяжкого вбивства (ч. 1 ст. 396 Кримінального кодексу України) оголосили двом працівникам Холодногірського відділку поліції. У квітні 2020 року в прокуратурі зазначали, що "поліціянти вчинили активні дії з приховування особи, яка скоїла вбивство, та трупу дівчини".

Доповнено. Речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко повідомив Суспільному, що обвинувачених у справі про приховування вбивства троє — всі старші оперуповноважені Холодногірського районного відділу поліції. Вони були відсторонені від посади. Кваліфікація залишилась незмінною. Вироку ще немає, триває судовий розгляд. Свою провину обвинувачені не визнають.

Читайте також

Вбивство 6-річної дівчинки на Харківщині: суд залишив підозрюваного підлітка у приймальнику

На початок