Китай запровадив закон, який зменшує домашні завдання для школярів

Китай запровадив закон, який зменшує домашні завдання для школярів

Китай запровадив закон, який зменшує домашні завдання для школярів
. АР

У Китаї схвалили закон, який передбачає зменшення обсягу домашніх завдань та позашкільного навчання. Він має на меті зменшити тиск на учнів, пов'язаний з надмірною роботою.

Китайські законодавці також закликають батьків забезпечувати їхнім дітям достатньо часу для відпочинку та фізичних вправ, а також обмежити використання інтернету, передає CNN.

Раніше, в рамках такої кампанії в країні вже заборонили письмові іспити для дітей 6-7 років.

Повний текст закону ще не опубліковано, однак за даними місцевих ЗМІ, він заохочує батьків виховувати мораль, інтелектуальний розвиток та соціальні звички у дітей.

Також на місцеві влади поклали зобов'язання фінансувати "збагачення набору позакласних заходів".

Що відомо

  • У Китаї запропонували законопроєкт, який дозволить карати батьків, чиї діти демонструють "дуже погану поведінку" або вчиняють злочини.
  • Китайська версія TikTok запускає "молодіжний режим" для дітей до 14 років. Для них буде обмежено час користування додатком до 40 хвилин на день.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок