Майже 100 підроблених COVID-сертифікатів від початку року виявили на Львівщині

Майже 100 підроблених COVID-сертифікатів від початку року виявили на Львівщині

Майже 100 підроблених COVID-сертифікатів від початку року виявили на Львівщині
. Сертифікат, ілюстративне фото

Від початку року у Львівській області відкрили 94 кримінальних проваджень за підробку сертифікатів про вакцинацію. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції у Львівській області.

Кримінальні провадження відкрили за ст.190 (Шахрайство) та ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Цього тижня виявили п'ять підроблених документів. 19 жовтня у пункті пропуску "Грушів – Будомєж" виявили два підроблені сетифікати. Їх надали на перевірку 46-річний чоловік та 50-річна жінка, які хотіли перетнути кордон з Польщею.

20 жовтня, у пункті пропуску "Рава-Руська - Гребенне" підроблений сертифікат надав 26-річний мешканець Львівщини. А 21 жовтня у тому ж пункті пропуску виявили підроблені сертифікати у двох мешканок Херсонської області.

У цих п'яти випадках відкрили кримінальні провадження за ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, — обмеження волі на строк до двох років.

Досудові розслідування тривають. Правоохоронці встановлюють причетних до підробки сертифікатів.

Читайте також: Яке в Україні покарання за підроблені сертифікати вакцинації. Відповідає головний санлікар

Читайте нас у Instagram: головні новини регіону

На початок