Ляшко ініціював відставку очільниці департаменту охорони здоров'я Запоріжжя

Ляшко ініціював відставку очільниці департаменту охорони здоров'я Запоріжжя

Ляшко ініціював відставку очільниці департаменту охорони здоров'я Запоріжжя
. УНІАН

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко звернувся до Запорізької міськради з ініціативою про відсторонення очільниці міського департаменту охорони здоров'я Вікторії Ушакової.

Про це він повідомив під час години запитань до Уряду у Верховній Раді 22 жовтня.

Міністр сказав, що на подібні управлінські рішення міністерству доводиться іти, через те, що на місцях не виконуються алгоритми, які розроблені МОЗ:

"За результатами поїздки я зробив подання на Запорізьку міську раду про відсторонення директора департаменту охорони здоров’я міста Запоріжжя, оскільки процеси при наявності вакцин, при наявності медичних працівників повинні бути забезпечені, і надавати доступ працівникам проводити ці щеплення, і людям отримати ці щеплення", — сказав Ляшко.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я перебував із робочим візитом у Запоріжжі 19 жовтня, на відкритті додаткових центрів масової вакцинації, які розгорнули у зв'язку із тим, що чинні пункти не могли впоратися з чергами, що виникли після входження Запорізької області у "червону" зону епіднебезпеки.

На думку Ляшка, черги виникли через прогалини, які допустили органи місцевого самоврядування при плануванні та розміщенні центрів масової вакцинації. У коментарі Суспільному він сказав, що не потрібно збільшувати кількість бригад для вакцинації, натомість необхідно збільшити кількість людей, які проводять реєстрацію пацієнтів, аби пришвидшити процес переходу пацієнта безпосередньо до щеплення.

Як раніше повідомляло Суспільне, 19 жовтня у Запоріжжі відкрили додаткові центри масової вакцинації у трьох районах міста: Комунарському, Дніпровському та Хортицькому. 21 жовтня у Запоріжжі розпочали роботу ще три ЦМВ населення у Хортицькому, Олександрівському та Комунарському районах.

Що відомо

  • За минулу добу, 21 жовтня, у Запорізькій області зробили 13 455 щеплень від COVID-19. Першу дозу отримали 9 048 мешканців області, закінчили вакцинацію (отримали другу дозу) – 4 407. Всього з початку вакцинальної кампанії вакцинувалися 324 169 мешканців області.
  • У Запоріжжі почали вакцинувати підприємців, які працюють на ринках міста, а також охочих відвідувачів.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber

На початок