Прогалини у вакцинації та відкриття додаткових центрів — чому очільник МОЗ приїхав у Запоріжжя

Прогалини у вакцинації та відкриття додаткових центрів — чому очільник МОЗ приїхав у Запоріжжя

Ексклюзивно
Прогалини у вакцинації та відкриття додаткових центрів — чому очільник МОЗ приїхав у Запоріжжя
. Фото: Суспільне Запоріжжя

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко приїхав 19 жовтня до Запоріжжя, щоб вказати на організаційні прогалини в роботі центрів масової вакцинації Запоріжжя.

Про це міністр розповів кореспондентам Суспільного.

За його словами, черги, що виникли в центрах та ажіотаж щодо вакцинації пов'язані з двома причинами:

"Дійсно є карантинні обмеження, коли людина може працювати, якщо вона щепилася, а друге питання — прогалини, які допустили органи місцевого самоврядування при плануванні та розміщенні центрів масової вакцинації".

За словами Ляшка, якщо подивитись скільки часу вже зараз проходить від реєстрації до того, як роблять укол це максимум півтори-дві хвилини:

"Тут не потрібно збільшувати кількість бригад для вакцинації, а потрібно збільшити кількість людей, які проводять реєстрацію. Саме на цьому ми наголосили на вчорашній нашій нараді. Зараз до медичних працівників долучаться студенти медичних вишів, коледжів. І ці питання досить швидко будуть вирішені, і кількість людей, які проводять реєстрацію буде набагато збільшена", каже міністр.

Прогалини у вакцинації та відкриття додаткових центрів - про що розповів Ляшко в Запоріжжі
Фото: Суспільне Запоріжжя

Також він зазначив, що додаткові центри масової вакцинації будуть відкриті в торгово-розважальних центрах регіону, за межами закладів охорони здоров'я:

"Сюди (в центри масової вакцинації - ред.) йдуть здорові люди, а в лікарні до сімейних лікарів йдуть люди з симптомами, ці потоки не повинні перетинатися. Тому ми кажемо і всім рекомендуємо виводити пункти щеплення та центри масової вакцинації з лікарняних закладів, щоб забезпечити та збільшити кількість вакцинованих".

Як раніше повідомляло Суспільне, 19 жовтня у Запоріжжі відкрили додаткові центри масової вакцинації у трьох районах міста: Дніпровському, Хортицькому та Комунарському.

Що відомо

  • За минулу добу, 18 жовтня, у Запорізькій області зробили 9 156 щеплень від COVID-19. Всього з початку вакцинальної кампанії станом на 19 жовтня вакцинувалися 299 131 мешканець області. Отримали два щеплення та закінчили вакцинацію – 221 391 з них, тобто близько 13% від загальної кількості населення області.
  • 18 жовтня, першого дня впровадження "червоної зони", до центрів масової вакцинації у Запоріжжі вишикувалися черги. Зокрема, у двох із них, що розташовані в Олександрівському та Вознесенівському районах.
  • У реанімаційних відділеннях Запорізької області немає жодного пацієнта щепленого від COVID-19. Про це повідомила Марина Колерова, координаторка вакцинальної кампанії у Запорізькій області.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber

На початок