УЄФА обговорить зміни в офсайдному правилі після інциденту з голом Мбаппе у фіналі Ліги націй

УЄФА обговорить зміни в офсайдному правилі після інциденту з голом Мбаппе у фіналі Ліги націй

УЄФА обговорить зміни в офсайдному правилі після інциденту з голом Мбаппе у фіналі Ліги націй AP

Очільник суддівського комітету вважає, що правило потребує змін.

УЄФА планує обговорити можливість впровадження змін в офсайдне правило після інциденту з голом форварда збірної Франції Кіліана Мбаппе у фіналі Ліги націй.

Франція стала переможцем Ліги націй 2020/21. У фінальному матчі французи перемогли Іспанію з рахунком 2:1.

Вирішальний гол у фіналі Ліги націй забив Кіліан Мбаппе. При цьому в момент гольової передачі форвард перебував у положенні поза грою, проте через намагання зіграти в м'яч з боку захисника іспанців Еріка Гарсії, офсайд у французького футболіста не зарахували.

Читайте також: Франція виграла Лігу Націй після голу з офсайду. Чому його зарахували: відео

Попри критику представників збірної Іспанії, гол Мбаппе було зараховано відповідно до правил гри. Проте в УЄФА хочуть ініціювати внесення змін щодо визначення положення поза грою у схожих епізодах.

Що сказав очільник суддівського комітету УЄФА про гол Мбаппе?

Роберто Розетті дав інтерв'ю, у якому прокоментував рішення головного арбітра фіналу Ліги націй Ентоні Тейлора. Він зазначив, що суддівська бригада зарахувала гол відповідно до правил гри, але вважає, що цей інцидент вказує на недосконалість сучасної інтерпретації при визначенні офсайдів.

"Ентоні Тейлор ухвалив правильне рішення, виходячи з чинним правилом та його офіційним трактуванням. Гравець [Ерік Гарсія] умисно намагається зіграти в м'яч, а суперник не бере участі в цьому епізоді гри. Проте ця справа показує, що сучасна інтерпретація конфліктує з духом цього правила та перешкоджає гравцям скористатися перевагами офсайду", - цитує слова Розетті Calcio e Finanza.

Очільник суддівського комітету наголосив, що УЄФА обговорить можливість внесення змін у це правило.

"Позиція УЄФА у тому, що завжди є можливость покращити формулювання, щоб привести його у відповідність до цілей правила офсайду та духу гри. Я вже зв'язався зі своїми колегами у ФІФА та IFABМіжнародна рада футбольних асоціацій - орган, регулює правила гри у футбол, ми обговоримо можливі рішення під час наступної зустрічі технічного комітету IFAB".

Читайте також: Форвард Іспанії Торрес відіграв два матчі Ліги націй з переломом ноги і забив два голи

Момент із голом Мбаппе: хронологія подій

  • 80-а хвилина. Захисник збірної Франції Тео Ернандес віддає результативну передачу на Кіліана Мбаппе, форвард перебуває в офсайді.
  • Захисник збірної Іспанії Ерік Гарсія йде в підкат і робить дотик до м'яча.
  • Попри дотик Гарсії, м'яч доходить до Мбаппе, який виходить віч-на-віч з голкіпером та забиває переможний гол.

Що відомо

  • Франція - другий в історії переможець Ліги націй. Уперше перемогу в турнірі здобула збірна Португалії.
  • Завдяки перемозі французи стали першою в історії збірною, яка виграла чемпіонат світу, чемпіонат Європи та Лігу націй.
  • У двох поєдинках "Фіналу чотирьох" Ліги націй Мбаппе забив два м'ячі і також віддав дві результативні передачі.
Категорії
БоксКомандні види спортуБаскетболДзюдоВодний спортГімнастикаВелоспортФормула-1ХокейЛегка атлетикаУсик - ДжошуаТенісЧС-2022 з футболуЗимовий спортЛіга чемпіонів