В Івано-Франківській громаді школярі підуть на канікули з 18 жовтня

В Івано-Франківській громаді школярі підуть на канікули з 18 жовтня

Доповнено
В Івано-Франківській громаді школярі підуть на канікули з 18 жовтня
. Фото ілюстративне: Unsplash/Piron Guillaume

Учні ліцеїв і гімназій Івано-Франківської територіальної громади підуть на канікули з 18 жовтня. Про це заявив міський голова Руслан Марцінків під час оперативної наради.

Зі слів начальниці управління охорони здоров’я Марії Бойко, у громаді збільшилася захворюваність на ГРВІГостра респіраторна вірусна інфекція серед дітей упродовж вересня-жовтня.

"Із тих, хто захворів, найбільша кількість припадає на дітей від 5 до 14 років. Це — 70% від усіх, хто захворів на респіраторні інфекції", — сказала Марія Бойко.

Через це голова громади Руслан Марцінків запропонував увести карантин з наступного понеділка — 18 жовтня.

"Так, ми можемо спокійно зробити канікулярний період для шкіл Івано-Франківська", — сказав директор міського департаменту освіти та науки Ігор Максимчук. Хоча за планом канікули повинні були розпочатися з 25 жовтня.

Максимчук також додав, що так у громаді зможуть "перервати ланцюг захворюваності серед школярів".

"Хай з понеділка канікули тоді будуть", — сказав Руслан Марцінків.

Директор ліцею № 23 Микола Василик розповів кореспондентці Суспільного, що в навчальному закладі є приріст захворюваності на ГРВІ серед дітей. Також, за його словами, зараз один клас перебуває на самоізоляції через підтверджений діагноз COVID-19 в одного з учнів.

"Якщо вчора відсутність учнів в нас була 12%, а це є 221 учень, то сьогодні – 288 учнів. Це вже є 16% відсутніх. Але це з року в рік перед опалювальним сезоном така ситуація буває — як вдома, так і на роботах чи в школі. Ми просимо дітей, щоб вони тепліше одягалися. Батьки повинні побачити, як дитина йде до школи. Але зараз я бачу дівчат, які ходять роздягнуті, в літньому одязі", – сказав Микола Василик.

Читайте також

  • На Івано-Франківщині 95 класів навчальних закладів перебувають на самоізоляції
  • З 23 вересня на Івано-Франківщині працюватиме майже чверть навчальних закладів
  • 11,5% освітніх закладів Івано-Франківщини працюватимуть у "жовтій" карантинній зоні

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

На початок