Масові заходи - лише вакцинованим. У Запоріжжі "помаранчева" зона

Масові заходи - лише вакцинованим. У Запоріжжі "помаранчева" зона

Масові заходи - лише вакцинованим. У Запоріжжі "помаранчева" зона
. УНІАН

7 жовтня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про перехід Запоріжжя у "помаранчеву" зону.

Про це ідеться у протоколі засідання комісії ТЕБ та НС.

До обмежень "жовтої" зони додається заборона на проведення масових заходів - культурних, спортивних, розважальних, релігійних, професійних, рекламних, наукових тощо. Заборони не стосуються органів місцевого самоврядування, проведення іспитів та професійних спортивних заходів без глядачів.

Втім, обмеження не застосовуватимуться, якщо:

  • всі учасники та організатори заходу (окрім осіб, яким немає 18 років) матимуть COVID-сертифікати про одне ("жовті") чи два ("зелені") щеплення;
  • всі учасники та організатори заходу (окрім осіб, яким немає 18 років) матимуть негативний результат тесту ПЛР або документ про одужання від COVID-19.

Що відомо:

  • У Запорізькій області станом на 8 жовтня зафіксували 118 490 (+807) лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Загалом одужали 106 229 (+178) пацієнтів, загальна кількість померлих – 2 738 (+18).
  • 23 вересня вся країна перейшла у “жовту зону” карантину. У МОЗ наголошують, що у шпиталі переважно потрапляють невакциновані пацієнти. Їхня частка становить близько 98% госпіталізацій.
  • Кабінет міністрів 14 вересня опублікував постанову, якою внесли зміни до карантинних обмежень. За ними в Україні запровадили "жовті" та "зелені" COVID-сертифікати. Так званий "жовтий" сертифікат має інформацію про перше щеплення, а "зелений" — про повний курс.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів 22 вересня пояснив, як зможе працювати бізнес у "жовтій" та "червоній" карантинних зонах.
Читайте також: Перехід у "червону зону" неминучий – голова Запорізької ОДА
На початок