В Афганістані таліби заборонили виконувати на весіллях живу музику

В Афганістані таліби заборонили виконувати на весіллях живу музику

В Афганістані таліби заборонили виконувати на весіллях живу музику
. АР

Радикальний ісламістський рух "Талібан", який захопив владу в Афганістані, встановив нові правила проведення весіль в країні та заборонив виконувати на урочистостях живу музику.

Рішення ухвалило новостворене міністерство релігії, яке таліби відкрили замість міністерства у справах жінок, передає агенція Report.

Також нові правила забороняють читати молитви перед святковим обідом, а також вимагають, щоб під час проведення урочистостей чоловіки та жінки перебували у різних кімнатах.

Новий уряд Афганістану раніше заявляв, що не буде обмежувати права жінок, однак тепер дівчатам заборонено вчитися разом з чоловіками, змусили адміністрацію Кабула звільнити весь жіночий персонал за кількома винятками, встановив дрескод за законами шаріату та заборонив жінкам займатися спортом. Радикали заявляють, що "працюють над створенням "безпечного ісламського середовища". При цьому таліби хоч офіційно не забороняли дівчатам навчатися, рекомендували їм поки що не ходити до школи.

Що відомо

  • 13 вересня радикальний ісламістський рух Талібан, який захопив владу в Афганістані, оприлюднили нові правила для університетів країни, які передбачають роздільне навчання чоловіків та жінок, а також дрес-код згідно законів шаріату.
  • Вранці 15 серпня бойовики "Талібану" почали наступ на Кабул. Того ж дня в країні оголосили про мирну передачу влади талібам.
  • Рада безпеки ООН вимагає від екстремістів з руху "Талібан" дозволити афганцям безперешкодно залишати країну, нагадавши їм про відповідну обіцянку. Резолюцію щодо цього Радбез ООН ухвалив 30 серпня.
  • 31 серпня США остаточно вивели свої війська з Афганістану, таким чином завершивши 20-літню місію. Після відльоту останніх військових літаків, контроль над аеропортом Кабула встановили екстремісти з руху "Талібан".
  • Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що в Афганістані ще залишається 159 українців.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок