Талібан оголосив нові правила для студентів афганських університетів

Талібан оголосив нові правила для студентів афганських університетів

Талібан оголосив нові правила для студентів афганських університетів
. АР

Радикальний ісламістський рух Талібан, який захопив владу в Афганістані, оприлюднили нові правила для університетів країни, які передбачають роздільне навчання чоловіків та жінок, а також дрес-код згідно законів шаріату.

Новий звід правил під час пресконференції в Кабулі представив тимчасовий виконувач обов'язків міністра освіти Абдул Баки Хаккані, передає DW.

За новим документом, жінки та чоловіки навчатимуться окремо. Окрім того, у жінок мають викладати переважно жінки. Чоловікам також дозволено працювати у жіночих аудиторіях, але лише у тому випадку, якщо вони слідують шаріату.

Читайте також: "Доведеться сховати свої дипломи". Чого чекають та бояться жінки в Афганістані

"Спільне навчання суперечить принципам ісламу. З іншого боку, воно розходиться з національними цінностями і традиціями афганців", – заявив Хаккані.

Також жінок зобов'язують носити хіджаб.

Таліби також планують переглянути набір предметів, які викладатимуть в університетах.

Що відомо

  • Жінкам заборонили займатися спортом в Афганістані. За словами заступника керівника Культурної комісії "Талібану" Ахмадулли Васіка, вони не сприймають спорт як важливий елемент життя жінки.
  • Вранці 15 серпня бойовики "Талібану" почали наступ на Кабул. Того ж дня в країні оголосили про мирну передачу влади талібам.
  • Рада безпеки ООН вимагає від екстремістів з руху "Талібан" дозволити афганцям безперешкодно залишати країну, нагадавши їм про відповідну обіцянку. Резолюцію щодо цього Радбез ООН ухвалив 30 серпня.
  • 31 серпня США остаточно вивели свої війська з Афганістану, таким чином завершивши 20-літню місію. Після відльоту останніх військових літаків, контроль над аеропортом Кабула встановили екстремісти з руху "Талібан".
  • Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що в Афганістані ще залишається 159 українців.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок