Укрзалізниця запускає 22 нових рейси по всій країні. Що зміниться

Укрзалізниця запускає 22 нових рейси по всій країні. Що зміниться

Укрзалізниця запускає 22 нових рейси по всій країні. Що зміниться
. https://1news.com.ua/

Укрзалізниця запускає 22 нових рейси по всій країні.

Про це йдеться в презентації компанії.

На західному напрямку з'явиться 7 маршрутів, серед них: "Маріуполь – Ворохта (Рахів)", "Київ – Яремче", "Полтава – Чернівці", "Одеса – Хуст", "Київ – Ясеня", "Київ – Чоп", "Київ – Рахів".

На південному напрямку додадуть ще 8 рейсів: два маршрути "Київ – Херсон", "Одеса – Рахів", "Чернігів – Одеса", "Миколаїв – Чернівці", "Ковель – Миколаїв", "Кременчук, Полтава – Бердянськ", "Львів – Бердянськ".

Ще 7 нових маршрутів з'явиться на східному напрямку: "Маріуполь – Львів", "Київ – Маріуполь", "Київ – Авдіївка", "Львів – Бахмут", "Одеса – Лисичанськ", "Харків – Дніпро, Кривий Ріг", "Дніпро – Харків, Бахмут".

Маршрути почнуть працювати з 12 грудня, передає УНІАН.

Читайте також: Наймасштабніше за 30 років. УЗ анонсувала оновлення парку поїздів

Також в УЗ обіцяють оновити склад пасажирських поїздів. Планують закупити 100 нових пасажирських вагонів від Крюківського вагонобудівного заводу.

"Надалі – закупівля до 200 вагонів щороку та капітальний ремонт ще 100 на власних виробничих потужностях”, – ідеться в презентації УЗ.

Також анонсували закупити 80 приміських та регіональних електропоїздів. Вже оголошено тендер на "Prozorro", сума закупівлі – 31,4 млрд гривень.

Повідомляється, що запити вже надіслані компаніям "Siemens", "Stadler", "Alstom", "Pesa", "Skoda", а також вітчизняному КрВЗ.

УЗ обіцяє запустити до кінця 2021-го року перший з двох двоповерхових потягів "City Elephant" – його хочуть пустити по маршруту "Київ – Тернопіль". У липні 2019-го поїзди потребували капітального ремонту та УЗ оголосила тендер на їх капітальний ремонт. Його розпочали в лютому 2021-го.

За словами керівника пасажирського напрямку компанії Олександр Перцовського, УЗ поки що не планує підвищувати ціни на квитки.

“Окремі послуги плануємо навіть навпаки стимулювати промо-тарифами. Наприклад, з туристичними операторами ми говоримо про те, щоб підтримати перевезення великих груп залізницею, встановивши знижки на масове резервування в залежності від розміру групи”, – сказав він в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна", опублікованому 7 жовтня.

Ідея вивести пасажирське сполучення на рівень собівартості, за його словами, неможлива в межах чинної моделі ринку і не має сенсу.

"Сьогоднішні тарифи покривають не більше 40-50% вартості, в залежності від сегменту, десь більше – до 60-70% на окремі класи та маршрути. В передмісті – менше”, – додав Перцовський.

Що відомо

  • 1 жовтня Мінінфраструктури оголосило про початок оновлення вантажних вагонів Укрзалізниці.
  • Кабінет міністрів України 8 вересня схвалив створення Антикризового штабу з відновлення функціонування Укрзалізниці. До нього увійшли представники низки міністерств та бізнес-асоціацій.
  • Створенню Антикризового штабу передував звіт Верховної ради про можливу бездіяльність та порушення керівництвом УЗ, що призвели до погіршення технічного стану підприємства.
  • Окрім того, Укрзалізниця отримала 1,4 мільярда збитків за пів року.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок