Відставка Разумкова: як за відставку спікера голосували рівненські нардепи

Відставка Разумкова: як за відставку спікера голосували рівненські нардепи

Відставка Разумкова: як за відставку спікера голосували рівненські нардепи
. зліва направо: С.Євтушок, Д.Соломчук, О.Салійчук, Я.Зінкевич, О.Ковальчук, В.М'ялик, О.Аліксійчук, Р.Іванісов, С.Бобровська, С.Литвиненко/колаж Суспільне Рівне

Восьмеро із десяти народних депутатів Верховної ради з Рівненщини віддали свої голоси за відставку спікера парламенту 7 жовтня. Інформація щодо поіменного голосування розміщена на сайті парламенту.

Найчисельнішим у Раді від Рівненщини є представництво партії "Слуга народу":

Олександр Аліксійчук, Олександр Ковальчук, Олександр Салійчук, Дмитро Соломчук, Сергій Литвиненко – усі нардепи проголосували за відставку. У їхній фракції знайшлось семеро голосів "проти" та четверо натисли "утриматись".

Читайте також: Рада відправила у відставку спікера Дмитра Разумкова. Як це було

Уродженка Рівного Яна Зінкевич, яка пройшла до парламенту від "Європейської солідарності", голосувала проти. Таке рішення прийняли депутати усієї фракції.

Соломія Бобровська з "Голосу" вказана як відсутня.

Сергій Євтушок, який представляє "Батьківщину", проголосував "за". Таке ж рішення прийняли більшість депутатів із його фракції.

Віктор М'ялик, який входить у депутатську групу "Партія "За майбутнє", проголосував "за".

Позафракційний Роман Іванісов, який до парламенту потрапив як мажоритарник від "Слуги народу", а потому був виключений із фракції, голосував за відставку.

Що відомо

  • 7 жовтня Верховна рада підтримала відставку спікера Дмитра Разумкова. "За" зняття Разумкова з посади проголосували 284 народних депутатів.
  • Виступаючи з трибуни голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що "наш парламент реформ почав перетворюватися на парламент Володимира Литвина, коли лицемірство, лукавство стали не лише буденністю, а й предметом торгу з політичними опонентами".
  • У відповідь Дмитро Разумков подякував колегам за два роки плідної праці: "Ми з вами йшли не за посадами і тим більше не за грошима. Ми йшли для того, щоб змінити країну, зробити її кращою. Тому що ми всі в це щиро вірили. Але принцип демократії, з яким ми йшли став принципом влади більшості. Принцип верховенства права та закону став змінений на політичну доцільність. Принцип права на власну позицію і свободи слова змінив принцип, хто не з нами, той проти нас".

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок