Рівненського нардепа офіційно виключили з фракції

Рівненського нардепа офіційно виключили з фракції

Рівненського нардепа офіційно виключили з фракції
.

Народного депутата від 153-го виборчого округу з центром у Рівному Романа Іванісова офіційно виключили з парламентської фракції "Слуга народу". Про це 3 грудня під час засідання Верховної Ради оголосив спікер Дмитро Разумков. А нардеп від Волині Ігор Гузь з трибуни закликав Романа Іванісова скласти депутатський мандат.

Народний депутат Ігор Гузь:

Я вважаю, що ця людина має здати депутатський мандат і не ганьбити український парламент. Романе, я знаю, що ти дивишся цю трансляцію. Здай мандат, не ганьби парламент, в іншому ж випадку тобі буде гірше.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков:

Відповідно до ч. 3, ст. 60 регламенту ВРУ повідомляю, що депутатська фракція політичної партії "Слуга народу" на своєму засіданні 2-го грудня 2019-го року прийняла рішення виключити зі складу депутатської фракції народного депутата України Іванісова Романа Валерійовича. Голова фракції Давид Арахамія.

Нагадаємо, у листопаді на сайті "Аргументум" з'явилася інформація, що нардеп Роман Іванісов буцімто був судимий у 1996 році за зґвалтування. Згодом керівник фракції "Слуга народу" у парламенті Давид Арахамія повідомив, що з цього приводу триває перевірка, а на цей час Романа Іванісова буде виключено з фракції та партії. Президент Володимир Зеленський пообіцяв, якщо факт судимості підтвердять, він змусить нардепа скласти мандат.

Сьогодні Суспільне вкотре зателефонувало до Романа Іванісова та його помічниці Оксани Коссе, аби почути їхню позицію. Втім, вони слухавки не взяли. Раніше депутат оприлюднену інформацію про судимість у себе на сторінці у Facebook назвав фейком та замовленням через свою антикорупційну діяльність. Зазначимо, що на засіданні парламенту Романа Іванісова сьогодні не було, свіжих дописів із 20-го листопада на своїх сторінках у соцмережах він не публікував.

Тим часом на сайті "Рівне 1" наводять такий коментар Романа Іванісова:

"Складати мандат не планую, адже на 70% поширена інформація щодо мене є брехнею. Незабаром, я надам цим словам підтвердження. Зараз знаходжусь на лікарняному, бо маю проблеми з сердцем. Саме тому, у Парламенті сьогодні не був присутнім. Хочу додати, хто вважає, що інформаційну компанію проти мене почали керівництво Рівненського Держгеокадастру - це не так. Незабаром я усе розповім".

Авторка: Тетяна Климчук

На початок