Яблунський ліцей на Прикарпатті увійшов у ТОП-15 закладів, які борються за отримання гранту

Яблунський ліцей на Прикарпатті увійшов у ТОП-15 закладів, які борються за отримання гранту

Яблунський ліцей на Прикарпатті увійшов у ТОП-15 закладів, які борються за отримання гранту
. Facebook/Яблунський ліцей

Яблунський ліцей, що у Солотвинській територіальній громаді, увійшов у ТОП-15 навчальних закладів у всеукраїнському конкурсі, який відбувається за підтримки міжнародної програми USAID "Збудуємо Україну разом". Про це кореспондентці Суспільного розповіла лідерка учнівського самоврядування та президентка ліцею Марія Смалюх.

Боротьбу у конкурсі Яблунський ліцей розпочав 17 червня. Тоді, каже Марія Смалюх, команда підготувала презентацію та відеоролик про ліцей. 5 серпня ліцей отримав відповідь про те, що пройшов у ТОП-20.

"Ми отримали завдання для того, щоб пройти у ТОП-15. Ми мали підготувати знову відеоролик, дві презентації про наш ліцей, про умови тут, бо у нас школа — активної особистості, а також про те, як учні навчаються, і як проходить навчальний день. Минулого тижня ми отримали відповідь, що потрапили у ТОП-15", — розповідає школярка.

До 2 жовтня команда ліцею повинна надіслати свою роботу для відбору у ТОП-10. Останнє, за що боротиметься ліцей, розповідає Марія Смалюх, буде ТОП-5. Навчальні заклади, які пройдуть у цьому рейтингу, отримають фінансування.

"Перед початком конкурсу навчальні заклади заповнювали анкети, де кожен писав, що ми б хотіли отримати. Ми вписали, що хочемо зробити зону відпочинку, куточок дозвілля. Вказали, що ми хотіли б 10 ноутбуків, чотири диванчики, мініплазму і роутер", — сказала Марія Смалюх.

За її словами, Яблунський ліцей — єдиний в Івано-Франківській області змагається за фінансування від міжнародної програми USAID.

"Зараз у списку є ще чотири київські ліцеї, два львівські, ліцеї з Черкас, Харкова, Дніпра, Одеси, Луцька, Херсона", — додала Марія Смалюх.

До роботи над проєктом долучилися також вчителі — директорка ліцею Ксенія Данилюк, вчитель інформатики Назарій Сметанюк та педагогиня-організаторка Тетяна Зварич. Марія Смалюх каже, що зараз вони працюють над останнім завданням, аби потрапити у ТОП-10.

Читайте також

  • Прикарпатські ліцеїсти передали бійцям на передову великодні подарунки
  • Прикарпатських школярів навчають розрізняти фейки та критично сприймати інформацію

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

На початок