Маска в приміщенні. Який штраф за порушення та кому можна не вдягати

Маска в приміщенні. Який штраф за порушення та кому можна не вдягати

Маска в приміщенні. Який штраф за порушення та кому можна не вдягати
.

Які документи дозволяють не одягати маску в приміщенні з 23 вересня 2021 року, коли Україна увійшла до "жовтої" зони, та про штрафи за відсутність її у тих, хто все ж повинен закрити обличчя.

Штраф у сумі від 170 до 255 гривень за перебування в громадських місцях (будівлях, транспорті) без захисних масок. Передбачений за частиною другою статті 44 Кодексу України про адміністративні правопорушення, розповів речник патрульної поліції в Кіровоградській області Дмитро Поперешняк. Одягнені маски мають належним чином закривати ніс і рот, можуть бути виготовлені власноруч.

Дмитро Поперешняк говорить, що порушення цієї вимоги у закладі харчування передбачає штраф щодо фізичних осіб у сумі від 17 до 34 тисяч гривень, а також до посадових осіб від 34 до 170 тисяч. Відповідальність за дотримання вимог карантину несе власник закладу.

Людина, яка заходить до закладу харчування, та має сертифікат про вакцинацію від коронавірусу, може бути без маски, сказала начальниця управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Олена Черненко. "Це стосується лише закладів харчування. В інших випадках – в кінотеатрах, театрах, інших громадських місцях – у масці", – додала Олена Черненко.

Як працюють громадські заклади у Кропивницькому з переходом до "жовтої" зони?

У кінотеатрі Кропивницького залу на 350 місць заповнюватимуть глядачами не більше, ніж на дві третини, сказав директор Олексій Мірошніченко. Це – 230 місць.

Маска в приміщенні. Який штраф за порушення та кому можна не вдягати
Кінотеатр у Кропивницькому. Суспільне: Кропивницький

У спортивному клубі на вулиці Соборна у Кропивницькому немає повної зали відвідувачів вже два роки, сказав його керівник Олександр Тертичний. "В нашій спортзалі 800 кв м. За нормативами "жовтої" зони – 10 м кв на людину, ми можемо спокійно приймати 80 людей. Кількість людей в два рази менше, ніж до введення карантину два роки тому, що дуже сумно. Спортклуб дотримується усіх вимог "жовтої" зони: обробка рук, дезінфекція".

Маска в приміщенні. Який штраф за порушення та кому можна не вдягати
Спортивний клуб на Соборній у Кропивницькому. Суспільне: Кропивницький

В обласній філармонії глядацька зала розрахована на 880 місць. Заплановані концерти не відмінятимуть, каже директорка Наталія Агапєєва. "Два ряди ми заповнюємо, один вільний. Це 586 глядачів має бути у нас в залі".

Маска в приміщенні. Який штраф за порушення та кому можна не вдягати
Зала філармонії у Кропивницькому. Суспільне: Кропивницький

У ресторані на вулиці Дворцова в обласному центрі за одним столом приймають не більше чотирьох людей, відстань між столами – півтора метрии, показала керуюча ресторану Анастасія Шульц. "Зала розрахована на 70 людей, але ми 35 гостей можемо посадити. У нас протягом всього часу було місце для дезінфекції рук, бокс з масками – все це ми дотримувались".

Працівники закладів харчування повинні бути у масках, навіть якщо вакциновані, сказала начальниця управління Держпродспоживслужби в області.

Що відомо

У "жовту" карантину зону відсьогодні перейшла Кіровоградська область разом з усією Україною. Таке рішення ухвалила у вівторок державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій через збільшення хворих на коронавірус, сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Читайте також

На початок