Адам Сендлер, Хроніки Ріддіка і Два Папи. 10 найпопулярніших серед українців фільмів на Netflix

Адам Сендлер, Хроніки Ріддіка і Два Папи. 10 найпопулярніших серед українців фільмів на Netflix

Адам Сендлер, Хроніки Ріддіка і Два Папи. 10 найпопулярніших серед українців фільмів на Netflix
.

26 лютого стрімінг-сервіс Netflix, який зазвичай до пори до часу зберігає будь-яку статистику про перегляди та користувачів в секреті, запустив нову функцію. Тепер усі охочі зможуть переглянути топ-10 фільмів і серіалів, дані про які будуть оновлюватися щодня. Ми зібрали для вас добірку з 10 найпопулярніших фільмів серед української аудиторії.

1. Останнє, чого він хотів / The Last Thing He Wanted

Репортерка газети Washington Post Елена Макмехон (Енн Хетеуей), виконуючи останнє прохання матері, припиняє висвітлювати президентські вибори та звільняється з роботи, щоби піклуватися про свого батька (Віллем Дефо). Свого часу він займався організацією постачання зброї до Ірану та фінансуванням повстанців у Центральній Америці, а Елена опиняється у вирі незвичайних подій, успадковує батьківську посаду торговця зброєю для уряду США у Центральній Америці. Втягнута в міжнародний політичний заколот і таємні операції, Елена наполягає на розкритті гравців і причин безладу в регіоні.

2. Як обікрасти хмарочос / Tower Heist

Джош Ковач працює адміністратором багатоквартирного хмарочоса для заможних і успішних людей, що не робить його роботу легшою чи приємнішою. Одного разу власника хмарочоса, мільярдера Артура Шоу, заарештовує ФБР за підозрою у фінансових махінаціях. Тоді стає відомо, що, крім іншого, він привласнив собі всі пенсійні відрахування персоналу комплексу. Сума значна, тому Джош, заручившись підтримкою друзів і колег, планує пограбувати квартиру мільярдера. Ситуація кримінальна, але справа за малим – вломитись у пентхаус і відшукати 20 мільйонів доларів. Попереду на команду новоспечених грабіжників чекає чимало курйозних ситуацій (не дарма крім Бена Стіллера у фільмі знімається ще й Едді Мерфі).

Читайте також: "Поглянути збоку. Добірка серіалів про аб'юзивні стосунки"

3. Неогранені коштовності / Uncut Gems

Часом Адам Сендлер вимикає голлівудський конвеєр з виробництва комедій третього сорту і бере участь у чому-небудь дійсно крутому. Так було з роллю у Пола Томаса Андерсона в "Любов, що збиває з ніг" – так сталося і зараз з фільмом "Неогранені коштовності", які, на жаль, так і не були номіновані на "Оскар". Події розгортаються у Нью-Йорку. Говард Ратнер – харизматичний, але шахраюватий власник ювелірної крамниці, ще й азартний гравець. Відмовляючись боротися з ігровою залежністю, Говард постійно позичає, програє ще більше й опускається все нижче на соціальне дно. Справи з сім'єю, кар'єрою і фінансами гірше нікуди, але раптом до Говарда потрапляє необроблений коштовний камінь з Ефіопії. Здається, що ось воно – незабаром він виграє по-крупному, але з кожним кроком наближається усвідомлення, що кожна дія має певні наслідки.

4. Шість футів під землею / 6 Underground

Майкл Бей, пані та панове. Його ім'я асоціюється з численними вибухами, привабливими жінками в мокрих футболках, вірних у дружбі хлопців, перестрілках, небезпеці, адреналіні та рекламі військових сил США. Фільм "Шість футів під землею" ні крапельки не відходить від перевіреної часом формули. Свідомий мільярдер (Раян Рейнолдс) інсценував власну смерть і вирішив боротися з організованою злочинністю по всьому світу. Для цього він збирає загін найманців, а їхньою першою метою стає боротьба з диктатором і звільнення народу країни Тургістан.

5. Ірландець / The Irishman

"Ірландець", як один із фаворитів оскарівських змагань, відомий практично всім. Тригодинний фільм Мартіна Скорсезе з Робертом де Ніро, Аль Пачіно та Джо Пеші в головних ролях – це велика подія для шанувальників трохи старомодного, але досі крутого кіно. Історія ветерана Другої світової, який повертається до Америки та намагається знайти місце під сонцем, для чого вступає до злочинного угрупування італійця Рассела Буфаліно. Це захоплива і, схоже, прощальна подорож давно знайомим фанатам Скорсезе світом італійської мафії, відданості та зради, сміливості та боягузтва. Обов'язковий must see і джерело абсолютного задоволення від визнаного метра світового кінематографа.

6. Морпіхи / Jarhead

Раптово в топі Netflix серед українців став популярним фільм 2005 року про американських морських піхотинців і війні у Перській затоці. Але ім'я режисера все розставляє по своїх місцях – це Сем Мендес, чий військовий епік (але в антуражі траншейної Першої світової був ще одним фаворитом премії "Оскар". За сюжетом морський піхотинець Ентоні Своффорд закінчує спеціальні курси підготовки та вирушає в зону бойових дій. Вони з командою бредуть пустелею, готові будь-якої миті натрапити на засаду іракських солдатів. Політика, звання і колишні заслуги відходять на другий план, а взаємовиручка, бойова підготовка та скажене прагнення вижити стають єдиним, що має значення в цьому пеклі.

7. Загадкове вбивство / Murder Mystery

Шанувальників авторського кінематографа часто дивує популярність Адама Сендлера, але в цьому списку аж два фільми з його участю. "Загадкове вбивство" розповідає історію американського подружжя – Ніка, сержанта поліції Нью-Йорка без надії на підвищення та Одрі (Дженніфер Еністон), перукарку і фанатку детективних книг – які вперше за 15 років шлюбу вирушають в Європу на відпустку. Але випадкове знайомство в літаку змінює їхні плани – пара опиняється на супер'яхті старого мільярдера напередодні його весілля. Проте шикарний відпочинок зіпсований вбивством літнього нареченого. Зрозуміло, що серед членів сім'ї незнайомці Нік і Одрі стають головними підозрюваними.

Читайте також: "Від США до Марсу: серіали про політичні ігри на будь-який смак"

8. Усім хлопцям 2 / To All the Boys 2: P.S. I Still Love You

У продовженні популярної американської мелодрами Лара Джин і Пітер Кавінський нарешті сходяться разом, вперше цілуються та святкують День всіх закоханих. Новоспечена пара переживає квітково-букетний період, але напередодні китайського Нового року Лара отримує відповідь на старий лист від одного з її попередніх коханих, який подобався їй в 6 класі. Промовчати буде неввічливо, але крім цього героїня стикається з першою серйозною моральною дилемою: чи може вона мати почуття до двох хлопців одночасно?

9. Два Папи / The Two Popes

Папа Римський Бенедикт XVI (його грає Ентоні Гопкінс), якого в мемах порівнюють з Імператором Палпатіном із "Зоряних воєн" – консерватор, цинік і владна людина. Відстороненість від народу заважає йому керувати церквою, тому він планує відректися від престолу і знайти собі заміну. Архієпископ Хорхе Бергольо (Джонатан Прайс), навпаки, простодушний, добрий, любить футбол і піцу "Діаболік". Попри юний, як для служителя церкви, вік, він хоче подати у відставку, тому приїжджає з відповідним проханням до Риму. Так двоє церковників з різними поглядами та минулим знаходять точки дотику і намагаються знову почути Бога, повернути втрачену душевну рівновагу. Надзвичайно милий, зворушливий та добрий фільм, натхненний реальними подіями.

10. Хроніки Ріддіка / The Chronicles of Riddick

Найбільша загадка сучасності, крім природи чорних дір, це як у топі українського Netflix опинились "Хроніки Ріддіка" 2004 року. Здавалося б, ніщо не віщувало біди, але, може, це хороший привід переглянути один з найвідоміших науково-фантастичних фільмів нульових. Злочинець на ім'я Ріддік (Він Дізель) – сильний, витривалий, здатний бачити в темряві та смертельно небезпечний, тому всі спроби професійних найманців закінчуються невдало. Через п'ять років після подій фільму "Чорна Діра", втікши з футуристичної в'язниці, Ріддік оголошує війну лорду-маршалу, лідеру секти Некромонгеров.

Читайте також: "41 серіал для залипання на зимових канікулах"
На початок