Нові карантинні норми. У МОН пояснили, як працюватимуть школи з 20 вересня

Нові карантинні норми. У МОН пояснили, як працюватимуть школи з 20 вересня

Нові карантинні норми. У МОН пояснили, як працюватимуть школи з 20 вересня
. AP

Після запровадження нових правил карантину через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19, з 20 вересня розпорядок роботи у школах України залежатиме від епідситуації.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки.

"У разі введення "жовтого" рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами освіти буде дозволено за умови наявності не менше як у 80% працівників закладу освіти документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародного, внутрішнього або іноземного сертифіката", — йдеться у повідомленні.

Сертифікат може підтверджувати:

  • вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини ("жовті" сертифікати);
  • вакцинацію від COVID-19 повним курсом однодозної чи дводозної вакцини ("зелені" сертифікати);
  • негативний результат ПЛР-тестування;
  • одужання особи від коронавірусної хвороби.
Читайте також: Чи краща якість освіти у приватних школах. Пояснює експертка

"У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки відвідування закладів освіти здобувачами освіти буде дозволено, якщо 100% працівників закладу освіти матимуть документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародний, внутрішній або іноземний сертифікат", — повідомили у МОН і додали, що працівники з "жовтими" сертифікатами до роботи не допускатимуться.

Водночас у Міносвіти зазначили, що термін чинності "жовтих" сертифікатів від дати щеплення становитиме 120 днів, а "зелених" – 365 днів. А COVID-сертифікат, що підтверджує негативний результат ПЛР-тесту, діятиме 72 години. Також у МОН вказали, що термін дії сертифіката про одужання від COVID-19 становитиме 180 днів.

Читайте також: Чи допоможуть нові карантинні норми уникнути локдауну. Пояснює лікарка

"COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі, друкувати їх на папері відповідного кольору не потрібно. Чинність сертифіката має бути підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу "Дія" ("Дія")", — пояснили у міністерстві.

Що відомо

  • 15 вересня уряд затвердив новий порядок організації інклюзивного навчання в закладах загальної середньої освіти.
  • За 15 вересня в Україні від коронавірусної хвороби COVID-19 вакцинували 118 786 людей. З початку вакцинації повністю щепили вже понад 5 млн осіб.
  • За добу 15 вересня в Україні зафіксували 5 744 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19, одужало від хвороби 1 499 осіб. Загалом з початку пандемії виявили понад 2,32 млн випадків.
  • В Україні стартував п'ятий етап вакцинації від COVID-19. Вакцинуватись від коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні можуть всі громадяни, старші 18 років, а також іноземці з посвідками на проживання або які отримали статус біженця. Водночас реєструватися у чергу на отримання щеплення через "Дію" вже не потрібно.
  • Україна належить до країн із високим ризиком затяжного формування колективного імунітету і може набути його лише у 2023 році. Це пов'язано з дефіцитом вакцин і низькими темпами вакцинації.
  • У Національній академії наук вважають, що ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Україні найближчим часом може стрімко погіршитись на тлі зростання основних епідеміологічних показників.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок