У Рівному перевіряли інформацію про замінування автовокзалу. Це другий виклик за день

У Рівному перевіряли інформацію про замінування автовокзалу. Це другий виклик за день

Оновлено
У Рівному перевіряли інформацію про замінування автовокзалу. Це другий виклик за день
. фото поліції області

У Рівному з о пів на першу дня вівторка, 14 вересня, спецслужби перевіряли повідомлення про замінування автовокзалу на вулиці Київській. Інформацію Суспільному підтвердила пресофіцерка поліції області Юлія Мозоль.

Виклик надійшов о 12:24. За словами пресофіцерки, спеціалісти-вибухотехніки, кінологи та співробітники інших служб поліції обстежують приміщення вокзалу та прилеглої території. Пасажирів і працівників евакуювали.

Директор автовокзалу Рівне Павло Мінчук розповів Суспільному: це другий випадок за день, коли правоохоронці перевіряють замінування автовокзалу.

"Сьогодні зранку знайшли підозрілу сумку, була підозра на замінування. Викликали правоохоронців та виявилося, що сумку всього лиш забув пасажир. А вже по 12:00 хтось зателефонував та повідомив про замінування, тож знову викликали правоохоронців", – розповів директор.

ОНОВЛЕНО 14:15

На сайті Нацполіції області опублікували повідомлення, що вибухівки на автовокзалі та прилеглій території не виявили. За фактом завідомо неправдивого повідомлення про замінування правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Що відомо

  • За інформацією пресофіцерки Юлії Мозоль, востаннє виклик про замінування спецслужби отримували у грудні 2020-го. Тоді це було у апеляційному суді. Вибухівки там не знайшли.
  • Суд визнав винним чоловіка, який у березні 2020-го року повідомив про замінування "підземки" у Рівному. Чоловіка засудили на два роки тюрми, але дали рік іспитового терміну.
  • У Березні 2021-го президент Володимир Зеленський підписав закон про посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про мінування. Законом передбачено кримінальну відповідальність, а саме позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху чи підпалу критично важливих об’єктів інфраструктури, що загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок