Нардепа Лероса запідозрили в інсценуванні підпалу власного автомобіля. Він заперечує

Нардепа Лероса запідозрили в інсценуванні підпалу власного автомобіля. Він заперечує

Нардепа Лероса запідозрили в інсценуванні підпалу власного автомобіля. Він заперечує
. УНІАН

Державне бюро розслідувань вважає, що людина, схожа на нардепа Гео Лероса, може бути причетна до підпалу його ж автомобіля. У бюро вважають подібне ймовірним інсценуванням. Сам нардеп назвав це фабрикацією.

Про це 13 вересня повідомила пресслужба відомства.

"13 вересня 2021 року на одному із Telegram-каналів опубліковано відео під назвою "Появились новые подробности в поджоге Mercedes Benz Лероса". На відео зафіксовано особу, що зовні схожа на народного депутата Гео Лероса, яка за грошову винагороду підшукує співучасників для вчинення кримінального злочину, а саме – імітації нападу на себе особисто задля створення ілюзії погроз, нібито, за політичну діяльність та з метою дискредитації органів державної влади", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що також на відео він нібито "обговорює зі співрозмовником план використання даної ситуації, як інформаційного приводу для подальших публічних виступів".

Читайте також: У Раді сталася штовханина під час виступу Гео Лероса. Депутати прокоментували інцидент

У ДБР вказують, що за таких обставин дії вказаної особи можуть бути кваліфіковані за ч. 1 ст. 14 (готування до злочину) та ч. 2 ст. 384 КК України (введення в оману суду або іншого уповноваженого органу). Додається, що про це бюро проінформувало Офіс генерального прокурора "задля надання правової оцінки та внесення інформації в ЄРДР".

Реакція нардепа

Сам нардеп заявив, що вважає відео фабрикацією: "Зараз через сумнівні анонімні Telegram-канали розпочалась брудна кампанія проти мене у відповідь на події, які відбулись у Верховній раді минулого тижня. На відео повністю сфабрикований звук та замазано 70% екрану".

Водночас він не розуміє, чому дане відео опублікували лише зараз і підозрює, що на частині замазаного екрана хтось може бути. Також Лерос вважає, що публікація відео є "максимально цинічною спробою" знищити його репутацію.

"В мої уста вкладають якість неадекватні слова, за які я б давно сидів у в’язниці, але вони чомусь чекали саме цього моменту. Я завтра подам заяву в правоохоронні органи, щоб вони дали оцінку цьому відео", — резюмував він.

Що відомо

  • 28 серпня 2020 року народний депутат України Гео Лерос заявив про ймовірний підпал свого автомобіля. Інцидент він пов’язав зі своєю політичною діяльністю.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок