Жителя Прикарпаття намагалися завербувати спецслужби угруповання "ДНР"

Жителя Прикарпаття намагалися завербувати спецслужби угруповання "ДНР"

Жителя Прикарпаття намагалися завербувати спецслужби угруповання "ДНР"
. СБУ

Представники підконтрольного Російській Федерації "міністерства державної безпеки ДНР" спробували завербувати прикарпатця, який відбував покарання в одній із колоній в Горлівському районі Донецької області. Про це йдеться у повідомленні на сторінці управління СБУ в Івано-Франківській області.

Згідно з повідомленням, перед звільненням прикарпатця із в'язниці представник підконтрольного російським спецслужбам угруповання "МДБ ДНР" запропонував засудженому співпрацю, яка могла б зашкодити Україні. За це представник спецслужб пообіцяв прикарпатцю швидке звільнення з-під варти та гроші.

Чоловік погодився на таку співпрацю. Він отримав завдання зібрати інформацію про сили, засоби, місця дислокації, кількість техніки та чисельність підрозділів Збройних сил України в районі проведення ООС. Бойовиків цікавили ті підрозділи, які по ротації прибули в один із населених пунктів поблизу лінії розмежування.

Усю інформацію житель Франківщини повинен був передати через обумовлений канал зв’язку. Так само він мав отримати нові вказівки від свого куратора.

Коли чоловік повернувся на підконтрольну українській владі територію, він вирішив не виконувати завдання спецслужб та відмовився контактувати із ними. Він повідомив СБУ про те, що його намагалися завербувати. Також чоловік розповів про факти щодо вербування інших засуджених.

Івано-Франківський міський суд звільнив чоловіка від відповідальності за вчинення державної зради на підставі ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Таке рішення ухвалили через те, що чоловік не співпрацював із іноземними спецслужбами і самостійно повідомив про спробу свого вербування та про отримане завдання.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

На початок