У Запоріжжі мешканці багатоквартирного будинку проти спорудження МАФу

У Запоріжжі мешканці багатоквартирного будинку проти спорудження МАФу

У Запоріжжі мешканці багатоквартирного будинку проти спорудження МАФу
. Суспільне Запоріжжя

У Запоріжжі жителі будинку на вулиці Богдана Завади, 20 проти встановлення кіоску.

Про це вони повідомили кореспондентам Суспільного Запоріжжя.

За словами голови ОСББ “Фенікс 20” Ганни Архіпової, вранці 7 вересня на прибудинковій території почали зводити каркас металевої конструкції. Жителі викликали поліцію.

Поруч із майданчиком, де зранку розпочали монтувати кіоск, близько 13-ї години, за підрахунками журналістів Суспільного, зібралися два десятки місцевих жителів.

"Ми тільки-но домоглися, що тут прибрали “наливайку”. Навколо кіоску, де спочатку будуть начебто продавати каву, а згодом знову почнуть торгувати алкоголем? Тут створили ОСББ, ми думали, що разом приведемо до ладу дитячий майданчик, територію облаштуємо. І нам знову ставлять кіоск", — обурюється Анастасія Каліцева, мешканка будинку.

У Запоріжжі мешканці багатоквартирного будинку проти спорудження МАФу
Суспільне Запоріжжя

Мешканка того ж будинку Юлія Назарова також висловлюється проти встановлення МАФу. Зазначає, що кіоск за документами належить тому ж власнику, якому належала "наливайка", яку нещодавно закрили: "Ставлять на нашій території, яка має бути дитячим майданчиком. Найцікавіше, що документи, а вони дійсно є, на майбутню споруду, за дивним збігом обставин, оформлені знову таки на Романа Шепеля. Попереджаємо, що ми боротимемось до кінця".

Голова об'єднання співвласників багатоповерхового будинку “Фенікс 20” Ганна Архіпова розповідає: викликали поліцію, адже тимчасову споруду намагаються встановити без попереднього узгодження з жителями будинку.

"Я взагалі не розумію, чим наші державні органи думають, коли дають дозволи на встановлення таких кіосків поруч із будинками. Яка відстань повинна бути від житлових будинків? Річ у тому, що ця територія закріплена за нашим будинком. Ми її прибираємо, косимо траву, облаштовуємо", — наголошує Ганна Архіпова.

У Запоріжжі мешканці багатоквартирного будинку проти спорудження МАФу
Фото: Суспільне Запоріжжя

За словами підприємця Романа Шепеля, дозвільні документи на встановлення кіоску були готові наприкінці 2020 року: "Чекали просто, поки все це незаконне приберуть, а ми розпочнемо законну діяльність. Суто це місце розташоване у схемі міста. Взагалі, цей генделик 15 років тому повинен ще був там стояти. Тобто, він стояв не на своєму місці. У мене як у ФОПа у КВЕДах чітко прописано «кава-чай». Все. Ніякі там алкоголі, тютюн, як тут кажуть".

Мешканці будинку звернулися до районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району з приводу встановлення МАФу. Олександр Руденок, заступник голови районної адміністрації зазначив, що наразі вирішується питання правомірності встановлення цього МАФу.

"Потім ми звернемось департаменту архітектури й будемо з'ясовувати всі обставини цього питання. Підприємець може встановлювати МАФ, тому що ті документи, які у нас є на руках, вони всі оформлені правильно. Але є звернення мешканців з цього приводу і ми будемо розв'язувати питання у правовому полі", — пояснив чиновник.

На час встановлення законності кіоску за адресою вулиця Богдана Завади, 20 будівництво зупинили, повідомила Ганна Архіпова. 7 вересня близько 15 години розібрали й металевий каркас споруди.

У Запоріжжі мешканці багатоквартирного будинку проти спорудження МАФу
Суспільне Запоріжжя

Голова об'єднання співвласників багатоповерхового будинку “Фенікс 20” також повідомила, що жителі написали звернення до голови Шевченківської районної адміністрації Запоріжжя та готують звернення до Запорізького міського голови й Департаменту архітектури та містобудування.

Раніше Суспільне повідомляло про те, що мешканці будинку №20 по вулиці Богдана Завади скаржилися на шумне сусідство з "наливайкою" та вимагали її демонтувати.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber

На початок