"Неможливо, щоб команда вже стала моєю". Петраков - про перші матчі у якості тренера збірної України

"Неможливо, щоб команда вже стала моєю". Петраков - про перші матчі у якості тренера збірної України

"Неможливо, щоб команда вже стала моєю". Петраков - про перші матчі у якості тренера збірної України
. УАФ

В.о. тренера збірної України віддав належне роботі попереднього тренерського штабу.

Олександр Петраков провів перші два поєдинки у якості виконувача обов'язків тренера збірної України. Після нічиєї із Казахстаном (2:2), українці зіграли вдома внічию із Францією.

Читайте також: "У нас ще є шанси, ми – в грі". Що сказав Петраков після нічиєї проти Франції

Петраков отримав посаду виконувача обов'язків тренера збірної України 17 серпня. Перед цим команда перебувала більш, ніж два тижні без головного тренера - термні дії контракту Андрія Шевченка підійшов до завершення і його не продовжили.

Саме із Шевченком у якості тренера збірної України національна команда розпочинала відбір на чемпіонат світу-2022 і досягла історичного результату на Євро-2020, вийшовши у чвертьфінал. Петраков подякував Шевченку та його тренерському штабу за внесок у національну збірну, а також за допомогу, яку вони йому надали, хоча й звернув увагу на тактичні особливості.

"Дуже хотів би подякувати Андрієві Шевченку та його тренерському штабу. За те, що вони зробили за п'ять років для нашої країни. Вони дуже допомогли хлопцям і мені. Від хорошого не треба відходити. У чому відмінність? Хлопці не грали за такою схемою. Вони грали 5-3-2, 5-4-1 - ні", - сказав Петраков у коментарі телеканалам "Футбол".

На прес-конференції Петраков також звернув увагу на роботу попереднього тренерського штаба. І визнав: поки що назвати цю команду своєю - не може.

"Це неможливо, щоб команда вже стала моєю. Потрібен час. Ще раз подякую Андрієві Шевченку, Андреа Мальдері й Мауро Тассотті. Вони дуже багато зробили для нашої збірної за п'ять років".

Що відомо

Читайте також: "Я не планував йти". Шевченко заявив, що хотів далі тренувати збірну України
  • Збірна України після п'яти матчів відбору на чемпіонат світу-2022 посідає третє місце, маючи в активі п'ять очок.

Що далі

  • Середа, 8 вересня. Товариський матч Чехія - Україна.
  • Перед матчем проти Чехії Олександр Петраков вніс зміни у склад України, відпустивши вісьмох футболістів та довикликавши замість них трьох інших.
Читайте також: Вісім футболістів покинули, три - приєдналися до розташування збірної України перед матчем з Чехією
На початок