Тест: чемпіонат 1
Тест: чемпіонат 1
"У нас ще є шанси, ми – в грі". Що сказав Петраков після нічиєї проти Франції

"У нас ще є шанси, ми – в грі". Що сказав Петраков після нічиєї проти Франції

"У нас ще є шанси, ми – в грі". Що сказав Петраков після нічиєї проти Франції
. УАФ

Коментарі в.о. головного тренера збірної України.

Збірна України з футболу закінчила внічию п'ятий поспіль матч відбору на чемпіонат світу-2022. У Києві на НСК "Олімпійський" національна команда поділила очки зі збірною Франції - 1:1.

Цей матч став другим для Олександра Петракова на чолі збірної України і першим домашнім. До того він керував командою на виїзді проти Казахстану. Уже після матчу Петраков зізнався, що йому було "дуже тяжко" перед стартом гри. І він навіть не знав, куди йти на "Олімпійському".

"Я навіть не знав куди виходити-заходити на НСК "Олімпійський": на стадіоні бував часто, але у цих приміщеннях - ні. Коли виходиш на національний стадіон своєї рідної країни, то розумієш, що відповідальність дуже велика. Було тяжко, але коли гра почалася - я втягнувся. Бойове хрещення НСК "Олімпійським" пройшов", - зазначив Петраков на прес-конференції.

Олександр Петраков також відзначив, що збірна поки не є його командою. За такий короткий проміжок часу не вдасться перетворити команду під свій стиль і подякував за роботу Андрієві Шевченку та його тренерському штабу, але додатково підкреслив, що раніше збірна не грала за схемою 5-4-1. І також подякував усім футболістам за гру.

"Хлопці ніколи не грали за такою схемою. Вони грали в 5-3-2, але жодного разу в 5-4-1. Ми зі штабом провели тактичні заняття, команда слухала, зранку 40 хвилин ми приділили стандартам та виходу із оборони", - додав Петраков у коментарі ТК "Футбол 1/2/3".

У відповідь на запитання про заміну Миколи Шапаренка на Сергія Сидорчука наприкінці матчу Петраков визнав, що намагався зберегти рахунок.

"Треба було все кидати, ставити п'ять нападників? Ви це хочете, щоб я сказав? Я граю зі збірною Франції, скільки прийшло людей [на стадіон]. Я що, маю випускати 3 нападників? Так, в кінцівці хотів зберегти результат. У нас ще є шанси [вийти на чемпіонат світу], ми в грі".

Ця нічия на думку в.о. головного тренера залишає збірну України у боротьбі за вихід на чемпіонат світу - і саме реалізацію цього завдання він називає своєю "мрією".

"Це моя мрія - [потрапити на чемпіонат світу]. Я працював на двох молодіжних чемпіонатах світу. Мені нецікаво, якщо туди не потраплю. Я прийшов у збірну, щоб туди відібратися: там класно, хочеться жити".

Що відомо

  • Збірна України йде на третьому місці в групі відбору на чемпіонат світу. Після п'яти зіграних матчів в України - 5 очок.
  • Наступні матчі України у відборі - двічі проти Боснії та Герцоговини, а також на виїзді проти Фінляндії. Вони відбудуться у жовтні та листопаді.
  • Найближчий матч України - товариська гра проти Чехії, яка відбудеться в середу, 8 вересня.
На початок