Загибель цуценят у Харкові: поліція відкрила кримінальну справу

Загибель цуценят у Харкові: поліція відкрила кримінальну справу

Загибель цуценят у Харкові: поліція відкрила кримінальну справу
. Національна поліція

Смерть п’ятьох цуценят внаслідок падіння з балкона четвертого поверху у Харкові поліція розслідує як жорстоке поводження з тваринами.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією тварини, повідомили у пресслужбі Нацполіції області. У поліції не уточнюють, тварини випали самі чи їх викинули. Поліцію викликала перехожа, яка побачила тварин на тротуарі.

"До оператора "102" зателефонувала 43-річна перехожа та повідомила, що хтось викинув цуценят з балкона четвертого поверху [...]. Поліцейські встановили господарів тварин та опитали свідків. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 299 Кримінального кодексу України, тобто "Жорстоке поводження з тваринами", — сказала речниця поліції Ганна Третьякова.

З відео, що поширили у мережі, видно: на балконі четвертого поверху перебувала собака породи шпіц. Ймовірно, вона належить власникам загиблих цуценят.

Що відомо

  • Подія сталася 30 серпня вдень на перехресті вулиць Полтавський шлях та Дмитрівської. До поліції зателефонувала перехожа після того, як побачила на тротуарі цуценят.
  • Одна зі свідків розповіла, що нібито бачила, як цуценят викинула дитина. Проте окрім неї ніхто не бачив моменту падіння тварин.
На початок