Єдиний кандидат у мери Харкова від проукраїнських сил: дві політсили відкликають голоси

Єдиний кандидат у мери Харкова від проукраїнських сил: дві політсили відкликають голоси

Єдиний кандидат у мери Харкова від проукраїнських сил: дві політсили відкликають голоси
. facebook.com/ppakcent | facebook.com/eskharkiv

Партії "Акцент" та "Європейська солідарність" заявили про відкликання своїх підписів за результатами голосування з висування єдиного кандидата у мери Харкова від проукраїнських сил.

Цю інформацію Суспільному підтвердив модератор переговорного процесу Борис Редін.

За його словами, "Акцент" відкликає голос через те, що підпис під час голосування поставив не уповноважений на це учасник перемовин.

"Акцент" заявив, що вони відкликають голос, тому що легітимний переговорник не міг бути присутнім за форс-мажорних обставин, він не був у Харкові фізично. А "ЄС" кажуть, що раз така ситуація, треба відкликати. Це те, що мені відомо... Я бачу так, що знищити процес простіше простого, а знайти рішення — дуже складно", — сказав Редін.

Читайте також: Єдиний кандидат у мери від проукраїнських сил: як у Харкові шукають консенсус

У заяві про відкликання підпису "Європейська солідарність" вказує на "наявність інформації щодо кулуарних домовленостей одного з суб'єктів процесу".

"Разом з тим, наш представник в групі щодо висування єдиного кандидата за дорученням партії відкликав підпис під підрахунком голосів в бюлетенях з огляду на наявність інформації щодо кулуарних домовленостей одного з суб’єктів процесу", — йдеться у заяві "ЄС" на офіційній сторінці у Facebook.

Борис Редін сказав: з огляду на ситуацію, що склалася, ймовірно, має відбутися переголосування, однак, він має ще це обговорити з учасниками процесу.

Що відомо

  • 30 серпня стало відомо, що учасники перемовин щодо висування єдиного кандидата від проукраїнських сил на позачергових виборах мера Харкова обрали кандидатом лідера харківського осередку "Нацкорпусу" Костянтина Немічева.
Читайте також: Терехов розпорядився почати підготовку до мерських виборів у Харкові

На початок