У Харкові обрали єдиного кандидата в мери від проукраїнських сил

У Харкові обрали єдиного кандидата в мери від проукраїнських сил

Доповнено
У Харкові обрали єдиного кандидата в мери від проукраїнських сил
. facebook.com/nemichev.kn

Учасники перемовин щодо висування єдиного кандидата від проукраїнських сил на позачергових виборах мера Харкова обрали кандидатом у мери лідера харківського осередку "Нацкорпусу" Костянтина Немічева.

Про це Суспільному повідомив сам Немічев.

За його словами, під час голосування сторін Меморандуму 28 серпня він набрав найбільше голосів. Немічев сказав, що йтиме на вибори як самовисуванець та розраховує на підтримку усієї проукраїнської спільноти Харкова.

У Харкові обрали єдиного кандидата в мери від проукраїнських сил
Фото: Данил Положухно

Як повідомив модератор переговорного процесу Борис Редін, у рейтингу голосування за єдиного кандидата друге та третє місця посіли представник "Європейської солідарності" Олександр Скорик та представник "Демократичної сокири" Микита Соловйов.

У процесі обрання єдиного кандидата взяли участь представники партій "Акцент", "Голос", "Демократична сокира", "Європейська солідарність", "Національний корпус", "Правий сектор". За словами Немічева, на початку переговорів до них долучався і "Блок Світличної "Разом!", але ближче до голосування вийшов з переговорного процесу.

Доповнено 15:00. Партії "Акцент" та "Європейська солідарність" заявили про відкликання своїх підписів за результатами голосування. Модератор процесу Борис Редін не виключає переголосування.

Що відомо

  • 25-річний Костянтин Немічев — керівник Харківської обласної регіональної парторганізації "Національного корпусу", з березня 2021 року — голова Громадської ради при Харківській облдержадміністрації. Представник "ультрас", входив до полку "Азов". Серед його найближчих соратників — взятий під варту за підозрою у вимаганні учасник "Нацкорпусу" Сергій Величко.
Читайте також: Єдиний кандидат у мери від проукраїнських сил: як у Харкові шукають консенсус
На початок