У Тернополі підняли найбільший прапор в області

У Тернополі підняли найбільший прапор в області

У Тернополі підняли найбільший прапор в області
. Суспільне Тернопіль

Найбільший в області стяг підняли у парку "Топільче" в Тернополі з нагоди Дня Державного прапора України. Про це Суспільному розповіла начальниця міського управління культури Світлани Козелко.

За її словами, прапор підняли на 50-метровому флагштоці, який звели до 30-річчя Незалежності України.

Пів сотні тернополян прийшли у парк, щоб побачити найбільший стяг в області. Серед них 14 річна Аліна Дмитрів. Дівчина каже разом з однокласниками вдягнули тематичні футболки, а з собою принесли прапори:

"Прийшли підтримати це дійство. Сьогодні підняли найбільший стяг області".

У Тернополі підняли найбільший прапор в області
У Тернополі підняли найбільший прапор в області. Суспільне Тернопіль

Прапор підіймав 90-річний політв’язень Ігор Олещук. Чоловік каже, сьогодні для нього особливе свято:

"Коли я був у 17 років заарештований, то сидів 8 років в тюрмі. Я не думав, що доживусь до такого дня, що я буду серед перших тернополян, що буду підіймати прапор за який ми воювали".

Тернополянка Тетяна Хованець з собою принесла прапор України з автографами збірної Олімпійських ігор 2018 року.

"Цей прапор нагадує про заслуги кожного окремого українця для своєї України. Ми прийшли на святкування великим колективом, щоб відзначити цю подію. Вона важлива для кожного громадянина України", - каже Хованець.

Нагадаємо , дозвіл на встановлення флагштока дав виконком міськради 2 червня. Його змонтували 28 липня за гроші громадської організації "Розвиток Тернопілля". Голова цієї організації Роман Руснак каже, кошти, які витратили на це, ще підраховують. За словами заступника голови облдержадміністрації Віктора Устенка, ні з міського, ні з обласного бюджетів гроші на встановлення флагштока не виділяли.

На початок