42-річний Менні Пак'яо програв перший бій з 2017 року та натякнув на завершення кар'єри: відео

42-річний Менні Пак'яо програв перший бій з 2017 року та натякнув на завершення кар'єри: відео

42-річний Менні Пак'яо програв перший бій з 2017 року та натякнув на завершення кар'єри: відео
. AP

Пак'яо вважає, що багато зробив для боксу й хоче допомагати філіппінцям.

42-річний філіппінський боксер Менні Пак'яо (62-8-2, 39 KO) провів перший бій за останні два роки і зазнав у ньому поразку від кубинця Йорденіса Уґаса (27-4, 12 KO).

Підготовка до цього поєдинку тривала менше двох тижнів: суперником Пак'яо мав стати американець Еррол Спенс-молодший – чемпіон WBC і IBF, який ще не зазнавав поразок у профіринзі. Проте Спенс відмовився від бою через травму ока, і його замінив Уґас, який був заявлений у андеркарді.

Переможця 12-раундового чемпіонського бою за пояс WBA (Super) у напівсередній вазі визначили за одностайним рішенням суддів: 116-112, 115-113, 116-112 на користь Уґаса. Для Пак'яо - це перша поразка з 2017 року.

Упродовж бою кубинець діяв першим номером, він навіть одного разу відправив Менні на настил рингу, але рефері не класифікував падіння як нокдаун. За даними CompuBox, кубинець завдав на 21 влучний удар більше, ніж 42-річний Пакьяо, був успішнішим і точнішим у силових ударах та джебах.

Таким чином Пак'яо не зміг повернути собі чемпіонський пояс WBA (Super) у напівсередній вазі, який пів року тому в нього забрали й віддали якраз Уґасу. Менні здобув цей пояс у попередньому бою (ще у 2019 році), але через відсутність поєдинків втратив звання чемпіона.

Читайте також: Українець Дерев'янченко отримав право на бій за статус претендента на пояс WBC у середній вазі

Огляд бою Пак'яо - Уґас: відео

Що сказали боксери після бою

  • Йорденіс Уґас

"Перш за все, хочу подякувати Менні Пак'яо за те, що подарував мені цю мить у ринзі. Я казав тобі, що я – чемпіон WBA, і я це сьогодні показав. У нас було всього два тижні, щоб підготуватися, але я слухав свій кут, і все вийшло.

Я жив у тіні Менні впродовж року. Тепер ми все вирішили в ринзі, – заявив кубинець. – Я – воїн. Я займаюся цим з шести років. Глибоко в душі я знав, що він мене не переможе. Ключем до поєдинку було змусити його рухатися та похитнути його рівновагу”.

  • Менні Пак'яо

“Я знав його стиль, але не міг рухатися. У свої ранні роки я б його перебоксував, але цього відчував біль у обох ногах з другого до останнього раунду. Я зробив усе, що міг, але цього було недостатньо. Жодних виправдань".

"Я зробив багато для боксу, а бокс зробив багато для мене. Тепер я хочу провести час із родиною та подумати про моє майбутнє в боксі".

"Не знаю, [чи продовжуватиму боксерську кар'єрі]. Я оголошу про своє остаточне рішення, [чи балотуватимуся в президенти Філіппін]У такому разі займатися професійним боксом він не зможе., наступного місяця. Знаю, що це велика проблема, значно складніша робота, ніж бокс. Але я хочу допомагати людям".

Що відомо

  • Для 42-річного філіппінця це був перший бій за два роки й перша поразка з 2017-го. Загалом це восьма поразка Пак'яо в кар'єрі за 62 перемог і двох нічиїх.
  • Зі Спенсом-молодшим Уґас прагне зустрітися в наступному бою, але не проти реваншу й із Пак'яо, якщо той захоче.
Читайте також: "Якщо проблеми залишаться - скасуємо поєдинок". Чому бій Ф'юрі - Вайлдер 3 може не відбутися

Хто такий Йорденіс Уґас

  • 35-річний кубинець, на рахкунку якого 27 перемог у професійному боксі, зокрема 12 нокаутом, і чотири поразки.
  • У 2019-му бився за пояс WBC, але програв американцю Шону Портеру.
  • Рік тому, у вересні 2020-го, здобув титул WBA (Regular) у поєдинку з американцем Абелем Рамосом.
  • Чемпіон світу 2005 року в аматорському боксі, бронзовий призер Олімпійських ігор-2008 у Пекіні.
На початок