Суд продовжив домашній арешт екссудді Чаусу

Суд продовжив домашній арешт екссудді Чаусу

Суд продовжив домашній арешт екссудді Чаусу
. УНІАН

Вищий антикорупційний суд продовжив домашній арешт колишньому судді Дніпровського райсуду Миколі Чаусу до 15 жовтня.

"ВАКС продовжив запобіжний захід Миколі Чаусу у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 днів до 15.10.2021", — повідомив його адвокат Ростислав Кравець.

Раніше ВАКС відхилив апеляцію адвокатів колишнього судді на домашній арешт. Суд відправив Чауса під домашній арешт 4 серпня у справі про хабарництво та зобов'язав екссуддю.

Що відомо

  • Вищий антикорупційний суд 4 серпня обрав запобіжний захід колишньому судді Дніпровського районного суду Києва Миколі Чаусу у справі про хабарництво. Судді призначили Чаусу цілодобовий домашній арешт. Крім того, Чаус зобов'язаний носити електронний браслет для стеження.
  • У 2016 році суддю Миколу Чауса затримали при отриманні хабаря у розмірі 150 тисяч доларів у справі щодо торгівлі наркотиками. За даними НАБУ, отримані гроші він закопував на своєму городі у літрових банках. Однак заарештувати суддю не вдалося, оскільки парламент не дав на це дозвіл. Згодом Чаусу вдалося втекти до Молдови. У листопаді 2016 року НАБУ повідомило, що Інтерпол оголосив його у міжнародний розшук.
  • Чауса також підозрювали у тому, що під час Революції гідності, взимку 2014-го, він засуджував автомайданівців за фальсифікованими протоколами. Його намагалися притягти до відповідальності, однак у лютому 2016 року Вища рада правосуддя не знайшла підстав звільнити суддю.
  • 3 квітня адвокат Чауса Юліан Балан повідомив, що у Кишиневі невідомі викрали суддю-втікача. Згодом цю інформацію підтвердила поліція Молдови. Пізніше МЗС Молдови заявив, що Чаус опинився в Україні разом із викрадачами.
  • Згідно з даними розслідування молдовського RiSE Moldova та українського "Слідство.інфо", до зникнення Чауса можуть бути причетні четверо громадян України, а генпрокурор Молдови заявив, що серед причетних — держустанови України.
  • Одного з підозрюваних було затримано у Молдові 9 травня.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок