"Маємо те, що маємо". Перші слова Марини Бех-Романчук після фіналу Олімпіади-2020

"Маємо те, що маємо". Перші слова Марини Бех-Романчук після фіналу Олімпіади-2020

Ексклюзивно
"Маємо те, що маємо". Перші слова Марини Бех-Романчук після фіналу Олімпіади-2020
. AP

Українка потрапила до топ-5, але своїми стрибками незадоволена.

Марина Бех-Романчук першою із українських легкоатлетів виступила у фіналі Олімпійських Ігор у Токіо. Українка змагалася у секторі стрибків у довжину та боролася за медалі.

Бех-Романчук перед Олімпіадою у Токіо мала досвід виступів у Ріо-де-Жанейро, які закінчила без результату через стрибки із заступом. Через п'ять років українці вдалося показати п'ятий результат, але виконала вона лише один вдалий стрибок - вирішальна третя спроба, яка виводила українку у другий етап змагань - дозволила їй пройти далі.

Читайте також: "Маємо те, що маємо". Перші слова Марини Бех-Романчук після фіналу Олімпіади-2020

Попри жодної успішної спроби у другій частині змагань, Бех-Романчук втримала п'яте місце - ні одна із суперниць, які йшли позаду неї, не змогли покращити свій результат та випередити українку. Проте й сама українка за медаль не поборолася, хоча мала кілька стрибків із заступом до 2.5 сантиметрів.

Після виступу українська легкоатлетка у сльозах дала коментар Суспільне Спорт, у якому розповіла про емоції після фіналу. Спортсменка визнала: своїм результатом незадоволена.

"Відверто кажучи, стрибалося у фіналі нелегко, але боролася до останнього. Розчарована своїми стрибками. Але маємо те, що маємо".

Більше усього Бех-Романчук незадоволена тим, що не показала результат, на який очікувала, маючи підтримку від уболівальників. А також від чоловіка Михайла Романчука - 2-разовий призер Олімпіади у Токіо прийшов підтримати її.

"Звичайно, відчувалася підтримка. Усі мене підтримували. І багато повідомлень отримувала перед своїми стрибками. Люди, які в мене вірили та мотивували. Перш за все засмучує, що розчарувала своїх вболівальників, за чим ми сюди приїхали".

Стрибунка не стала відповідати на питання щодо того, чи змагатиметься на наступній Олімпіаді у Парижі. І наголосила: після цього виступу їй потрібне перезавантаження.

"Олімпіада-2024? Як мінімум потрібне моральне перезавантаження. А там - побачимо".

Що відомо

  • Бех-Романчук вдруге поспіль змагається на Олімпійських Іграх. У Ріо вона закінчила виступи без результату.
  • На міжнародному рівні у 2021 році Бех-Романчук здобула три перемоги - на легкоатлетичному гран-прі в Угорщині та етапі Діамантової ліги в Гейтсхеді. А також на чемпіонаті Європи у приміщенні.
  • Найкращим результатом сезону Бех-Романчук у стрибках у довжину залишається результат 6.92 метри, встановлений на Євро-2021 у приміщенні.
  • Олімпійською чемпіонкою стала німкеня Малайка Міхамбо, яка останнім стрибком на 7.00 метри випередила американку Брітні Різ та нігерійку Езе Бруме.

Де дивится Олімпіаду-2020

Офіційним транслятором змагань в Україні є Суспільне. Прямі ефіри Ігор-2020 доступні на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт.

Дивитися Олімпіаду-2020 на сайті Суспільне Спорт

Для перегляду Олімпіади-2020 на сайті потрібно авторизуватися за допомогою однієї з соціальних мереж або через електронну поштову скриньку.

На початок