Медикам Валківської лікарні на Харківщині погасили зарплатні борги за два місяці

Медикам Валківської лікарні на Харківщині погасили зарплатні борги за два місяці

Медикам Валківської лікарні на Харківщині погасили зарплатні борги за два місяці
. Суспільне Харків

Понад 6,3 млн грн перерахували Валківській центральній районній лікарні на зарплату 320 медпрацівникам.

Цю інформацію Суспільному підтвердив головний лікар медзакладу Богдан Носатов.

"Виплатили травень і червень. Очікуємо липень", — відповів Носатов.

"Далі буде аванс серпня, мають перерахувати пакети по липню-серпню, десь 1 млн 400 тис. Пріоритетні пакети", — додав він.

Медпрацівникам також виплатили COVID-надбавки за квітень, повідомила Тетяна Бєлой, завідувачка інфекційного відділення Валківської лікарні.

"Ми отримали зарплатню повністю за травень, за червень повністю і нам виплатили "ковідні" за квітень. Дякую усім за підтримку", — сказала Бєлой у коментарі, опублікованому на сторінці Валківської міськради у Facebook.

У Харківській обладміністрації нагадали, що після виникнення заборгованості спеціальна комісія перевірятиме дії керівництва закладу.

Що відомо

  • Перша акція протесту медиків у Валках відбулася 17 червня. Заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк сказав, що працівники Валківської ЦРЛ отримають гроші "найближчим часом". 18 червня працівникам виплатили травневий аванс.
  • Проблеми з фінансуванням керівник закладу пов'язував із роботою НСЗУ. У боргах лікарні почала розбиратися прокуратура. 20 липня стало відомо, що медзаклад чекає аудит, а до керівництва лікарні в обласному департаменті охорони здоров'я є питання.
  • 23 липня посадовці закликали медиків не перекривати трасу, попри це акція 24 липня відбулася. Увагу на борги у Валках звернули у Міністерстві охорони здоров'я, до лікарні приїжджали представники обладміністрації на чолі з головою Харківської ОДА Айною Тимчук.
Читайте також: Чому лікарям Харківщини не вистачає грошей на зарплату: відповідає Нацслужба здоров’я
На початок