Українець Хаммо програв у бронзовому фіналі Олімпіади-2020 з дзюдо

Українець Хаммо програв у бронзовому фіналі Олімпіади-2020 з дзюдо

Українець Хаммо програв у бронзовому фіналі Олімпіади-2020 з дзюдо
. Фото: НОК України

Дзюдоїст зупинився за крок від нагороди.

Українець Яків Хаммо (понад 100 кг) програв бронзовий фінал Олімпійських Ігор у Токіо. Дзюдоїст у поєдинку за "бронзу" поступився представнику ОКР Тамерлану Башаєву.

Хаммо разом із ще однією дзюдоїсткою Єлизаветою Каланіною останніми виходили на татамі у складі збірної України. Обидва українці пройшли перших суперників, проте лише Хаммо зміг дійти до чвертьфіналу.

Поборотися за вихід у півфінал та "золотий" фінал Хаммо не вдалося - у чвертьфінальній сутичці він у "золотому рахунку" поступився японцеві Хісайоші Харасаві. Однак боротьба за медаль для українця на цьому не закінчилася.

Читайте також: Українець Хаммо програв у чвертьфіналі Олімпіади-2020 з дзюдо і побореться за "бронзу"

Для того, щоб здобути бронзову нагороду, Хаммо потрібно було виграти обидві свої наступні сутички - втішну, а також у фіналі за "бронзу". Це йому не вдалося.

Як виступив Хаммо?

Суперником Хаммо у втішній сутичці став представник Узбекистану Бекмурод Олтібоєв. Його українцеві вдалося перемогти завдяки прийому ваза-арі на 1:08 хвилині.

Після здобутого очка Хаммо почав діяти обережніше, чим намагався скористатися суперник. У підсумку українець закінчив сутичку з двома попередженнями, але у "бронзовий" фінал пройшов.

А ось там на Хаммо очікував представник ОКР Тамерлан Башаєв. На останньому чемпіонаті світу Башаєв став срібним призером, поступившись японцеві Кокоро Кагеурі. У Токіо ж він сенсаційно переміг 2-разового олімпійського чемпіона Тедді Рінера у чвертьфіналі.

Сутичка між Хаммо та Башаєвом закінчилася за підсумками чотирьох хвилин. Українець пропустив прийом від суперника, після чого той його утримав і переміг.

Хто такий Яків Хаммо

  • 27-річний український дзюдоїст, представник Донецької області.
  • 2-разовий бронзовий призер чемпіонатів світу у вазі понад 100 кг - у 2015 та 2021 роках.
  • Крім "бронзи" чемпіонату світу, у 2021 році Хаммо також став третім на Мастерсі у Досі.

Усі результати України в дзюдо на Олімпіаді-2020

  • "бронза": Дар'я Білодід (до 48 кг)
  • п'яте місце: Яків Хаммо (понад 100 кг)
  • сьоме місце: Тарас Лесюк (до 60 кг)
  • виліт у другому раунді: Георгій Зантарая (до 66 кг), Анастасія Турчин (до 78 кг), Єлизавета Каланіна (понад 78 кг), Кеджау Ньябалі (до 90 кг)

Де дивитися Олімпіаду-2020

Офіційним транслятором змагань в Україні є Суспільне: пряма трансляція Ігор-2020 на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт.

Дивитися Олімпіаду-2020 на сайті Суспільне Спорт

Для перегляду Олімпіади-2020 на сайті потрібно буде авторизуватися: зробити це можна через одну із соцмереж або поштову скриньку.

На початок