На Рівненщині судитимуть лісничого, якого підозрюють в хабарництві

На Рівненщині судитимуть лісничого, якого підозрюють в хабарництві

На Рівненщині судитимуть лісничого, якого підозрюють в хабарництві
. Колаж фото обласної прокуратури

На Рівненщині судитимуть лісничого, якого на початку червня викрили на вимаганні грошей у підприємця. Про це повідомила пресслужба обласної прокуратури на офіційному сайті. Чоловікові інкримінують хабарництво та незаконну порубку лісу.

Що було у лісгоспі

Викрили лісничого Рафалівского лісгоспу у Вараському районі 2 червня. За версією слідства чоловік вимагав гроші у підприємця за нелегальний продаж кругляка сосни без укладання договору та поза аукціоном. Його затримали під час отримання 12,2 тисячі гривень від рівнянина, – повідомила тоді речниця обласної прокуратури Оксана Жужельська.

На Рівненщині судитимуть лісничого, якого викрили на хабарі
Фото обласної прокуратури

Також правоохоронці перевіряли причетність затриманого та інших працівників лісгоспу до незаконної порубки лісу і його продажу.

Що буде з лісничим

Під час досудового слідства правоохоронці встановили, що обвинувачений разом з іншим працівником цього ж лісгоспу незаконно зрізали та продали деревини на понад 120 тисяч гривень, – повідомила т.в.о. речниці обласної прокуратури Ліна Корнелюк.

"Санкція інкримінованої статті передбачає покарання тюрмою на строк від п'яти до семи років. Рішення щодо покарання за злочин прийматиме Володимирецький районний суд", – зазначила Ліна Корнелюк.

Читайте також

  • У Рівному на початку травня ДБР затримало двох правоохоронців, які нібито вимагали 500 доларів США за непритягнення до відповідальності людини, яка стала співучасником у крадіжці грошей та у зберіганні наркотиків.
  • На Рівненщині у квітні викрили Керівника МСЕК на хабарі, який він вимагав за присвоєння групи інвалідності без проходження комісії.
  • У Рівному на початку березня на хабарі затримали посадовця ДСНС. За версією слідства він вимагав у підприємця десять тисяч гривень.
  • Наприкінці лютого у Рівному затримали працівника податкової служби, коли він отримував 120 тисяч гривень за зменшення штрафу за помилки роботи автозаправної станції.
  • Наприкінці січня у Рівному затримали посадовця держагентства, який отримав хабар від підприємця.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

На початок