У Рівному затримали податківця за підозрою в хабарництві

У Рівному затримали податківця за підозрою в хабарництві

У Рівному затримали податківця за підозрою в хабарництві
. ДБР

У Рівному затримали начальника одного з управлінь Державної податкової служби за підозрою в отриманні хабаря. Він, за версією слідства, вимагав гроші за зменшення розміру штрафу за помилки у роботі однієї з АЗС, – повідомили у Державному бюро розслідувань. Там уточнили: він вимагав 150 тисяч гривень за зменшення штрафу на 400 тисяч гривень та обіцяв потім не перешкоджати підприємцю.

Податківця разом з посередником затримали ще 19-го лютого, інформацію про це оприлюднили в понеділок, 22-го лютого. З фотографій, оприлюднених на сайті ДБР, видно, що це відбулось в одному з кафе в центрі міста.

У Рівному затримали податківця за підозрою в хабарництві
ДБР

Затримання відбулося після передачі 120 тисяч гривень за зменшення штрафу за помилки роботи автозаправної станції. Загально чоловік нібито хотів отримати за це 150 тисяч гривень, – йдеться у повідомленні пресслужби ДБР.

У Рівному затримали податківця, якого підозрюють у хабарництві – ДБР
ДБР
"Оперативними працівниками ДБР встановлено, що правоохоронець вимагав 150 тисяч гривень за зменшення на 400 000 грн розміру штрафних санкцій за недоліки, виявлені під час перевірки однієї з заправних станцій на території Рівненської області та не створення штучних перешкод у подальшій господарській діяльності", йдеться у повідомленні пресслужби.

Також там зазначено, що у службових кабінетах головного управління ДПС та у помешканнях фігурантів справи провели обшуки.

Читайте також: У Рівному відкриють підрозділ ДБР. Набір вже пройшов

У Рівному затримали податківця, якого підозрюють у хабарництві – ДБР
ДБР

Двом чоловікам повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групи осіб, поєднаного з вимаганням, та вирішують питання про обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

Покарання за такий злочин – тюрма на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років з конфіскацією майна. У кримінальному провадженні процесом досудового розслідування керує Офіс Генерального прокурора.

Суспільне звернулось у пресслужбу податківців. Там повідомили, що більше, ніж зазначено у матеріалах на сайті ДБР, сказати не можуть.

Суспільне готове озвучити позиції фігурантів справи чи сторони їх захисту, якщо вони виявлять таке бажання та зв’яжуться з редакцією у будь-який зручний спосіб.

Читайте також

  • У Рівному затримали посадовця рибоохоронної структури під час отримання ним неправомірної вигоди за безперешкодну торгівлю рибою. Інцидент стався 29-го січня.
  • 22 січня 2021-го у Рівному правоохоронці затримали жінку, яку підозрюють у спробі видати свідоцтво про якість органічних добрив без проведення дослідження. Натомість вона нібито вимагала 21 тисячу гривень.
  • Посаду начальника поліції Рівненщини спробували "купити" за мільйон доларів. У Нацполіції та Офісі генпрокурора наприкінці жовтня 2020-го року повідомили, що викрили цю спробу. Причетні до неї двоє жителів Рівненщини, які мають стосунок до нелегального видобутку бурштину. Один з них – експравоохоронець.
  • Працівника Поліської митниці затримали після отримання ним хабаря у 1500 доларів США 5 жовтня 2020-го. Посадовець, за версією слідства, вимагав гроші з фірми, яка приганяє автівки з-за кордону. Натомість пропонував не чинити перешкод при розмитненні.
  • На Рівненщині 18 вересня 2020-го затримали голову ОТГ за підозрою в отриманні хабара. 6 тисяч гривень та 600 доларів він нібито отримав за дозвіл на розміщення зовнішньої реклами. посадовця взяли під варту.
На початок