Збірна України з фехтування - шоста у чоловічій шпазі на Олімпіаді-2020

Збірна України з фехтування - шоста у чоловічій шпазі на Олімпіаді-2020

Збірна України з фехтування - шоста у чоловічій шпазі на Олімпіаді-2020
. AP

У заключному виступі в Токіо українці не змогли поборотися за медалі.

Збірна України з фехтування закінчила виступи на Олімпійських Іграх у Токіо. У п'ятницю, 30 липня, чоловіча команда шпажистів посіла шосте місце.

Перед Олімпіадою в Токіо чоловіча збірна України у фехтуванні з шпаги стала срібним призером Кубка світу, що проходив у Казані. Причому "золото" українці втратили на останніх секундах бою проти збірної Італії.

У командному турнірі в Токіо Україна намагалася здобути другу медаль у фехтуванні на Олімпіаді-2020. Перед цим 37-річний шпажист Ігор Рейзлін виборов "бронзу". А ось лідерка світового рейтингу у жіночій шаблі Ольга Харлан пройти далі першого бою не змогла.

Читайте також: "Те, що було, складно назвати фехтуванням". Харлан - про причини поразки на Олімпіаді

Як виступили українські шпажисти?

Поборотися за медалі чоловіча команда у складі Ігора Рейзліна, Богдана Нікішина, Романа Свічкаря та Анатолія Герея не змогла. Розпочавши виступи в чвертьфіналі, українці програли збірній Китаю.

Востаннє Китай виступав у командному турнірі з шпаги ще у 2008 році, посівши четверте місце. А на Олімпіаду-2020 команда китайських шпажистів відібралася завдяки перерозподілу невикористаної квоти.

Українці за підсумками перших двох сутичок йшли попереду. Проте згодом китайці почали вирівнювати ситуацію і стали виходити вперед.

У підсумку українські шпажисти не виграли жодного із заключних п'яти раундів. А китайці переважили Україну аж на десять уколів.

Поразка України означала, що в подальшому шпажисти боротимуться за п'яті-восьмі місця. І один бій залишився за ними - українці взяли реванш за поразку у фіналі Кубка світу в Казані у Італії.

Проте посісти п'яте місце українцям не вдалося. Боротьбу за цю позиції представники України вели зі шпажистами з Франції.

Французи вийшли вперед за підсумками чотирьох раундів - 19:15. І хоча в наступних двох Ігорю Рейзліну та Анатолію Герею вдалося скоротити відставання до мінімального (29:30), у наступних двох Франція її знову збільшила. У підсумку - поразка, 39:45 та шосте місце.

Результати збірної України у командному турнірі з шпаги

  • чвертьфінал: Україна - Китай 35:45
  • 5-8 місце, півфінал: Україна - Італія 45:39
  • 5-6 місце, фінал: Франція - Україна 45:39

Таким чином, збірна України не змогла повторити найкращий результат у командному турнірі з чоловічої шпаги, встановлений в Ріо у 2016 році. Тоді українці стали четвертими (Богдан Нікішин, Анатолій Герей, Дмитро Карюченко, Максим Хворост).

Усі результати України у фехтуванні на Олімпіаді-2020

Де дивитися Олімпіаду-2020

Офіційним транслятором змагань в Україні є Суспільне: пряма трансляція Ігор-2020 на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт.

Дивитися Олімпіаду-2020 на сайті Суспільне Спорт

Для перегляду Олімпіади-2020 на сайті потрібно буде авторизуватися: зробити це можна через одну із соцмереж або поштову скриньку.

На початок