"Хлопці втомилися". Гімнаст Пахнюк – про виступ у багатоборстві й помилку на брусах на Олімпіаді

"Хлопці втомилися". Гімнаст Пахнюк – про виступ у багатоборстві й помилку на брусах на Олімпіаді

Ексклюзивно
"Хлопці втомилися". Гімнаст Пахнюк – про виступ у багатоборстві й помилку на брусах на Олімпіаді
. AP

Спортсмен проаналізував результат ексклюзивно для Суспільне Спорт.

Петро Пахнюк був одним із двох гімнастів, які представляли Україну в особистому багатоборстві серед чоловіків. Разом із Іллею Ковтуном йому вдалося відібратися у фінал цієї дисципліни.

На відміну від першої Олімпіади-2016, коли Пахнюк виступав за Азербайджан, в Токіо українець зміг подолати кваліфікацію та виступити у фіналі особистого багатоборства. Проте за набраними балами українець виступив гірше, аніж у кваліфікації, посівши 19-е місце. На відміну від 17-річного Ковтуна, який до останнього боровся за топ-10, але посів 11-е місце.

Читайте також: 17-річний український гімнаст Ковтун - у топ-11 багатоборства на Олімпіаді

Ключовим моментом у виступі Пахнюка стала помилка під час виконання його коронного снаряду – паралельних брусів. Виконуючи іменний елемент, український гімнаст припустився помилки, і хоча йому зарахували бали за складність, за виконання суттєво зменшили.

Після виступу у чоловічому багатоборстві Пахнюк дав коментар Суспільне Спорт, у якому оцінив свій виступ у фіналі.

На думку Пахнюка, йому багато чого вдалося "підчистити" після попердніх днів змагань. Але з брусами він не впорався, попри те, що найбільше фокусувався саме на них.

"Мені вдалося все виправити після командного дня, – оцінив свій виступ Петро. – У мене була тільки одна помилка сьогодні – на брусах. Напевно що, втомився. Не знаю, що зіграло. Багато різних причин. Мозоль зірвався... Трохи не вистачило [для кращого результату]".

"[Після останньої вправи] був задоволений тим, що пройшов багатоборство. Ми провели гарну роботу. Я працював на команду ці всі дні... Розумів, що до трійки мені не вистачає. Тому я зосереджував увагу на паралельних брусах: у мене через тиждень фінал. Перша частина вдалася добре, а в іншій, напевно, втома [вплинула]".

Пахнюк звернув увагу, що насичений графік виступів уплинув і на конкурентів.

"Ми вже третій раз ідемо багатоборство через день. – зазначає гімнаст. – Бачив, що фаворити також на своїх снарядах помилялись. Той самий тайбеєцьЛі Чі-кай, який посів 21-ше місце в багатоборстві., який потрапив на коня-махи з першим результатом, здається, двічі помилився на ньому. Можливо, хлопці втомились, і я [теж]. Це гімнастика. Ніколи не знаєш, як воно все [буде]".

Читайте також: Олімпійська чемпіонка знялася з фіналу багатоборства спортивної гімнастики на Олімпіаді-2020

Що далі

  • Завершальний виступ Пахнюка на Олімпіаді відбудеться 3 серпня об 11:00 за Києвом – у фіналі на брусах.

Де дивитися Олімпіаду-2020

Офіційним транслятором змагань в Україні є Суспільне: пряма трансляція Ігор-2020 на телеканалі UA: Перший та сайті Суспільне Спорт.

Дивитися Олімпіаду-2020 на сайті Суспільне Спорт

Для перегляду Олімпіади-2020 на сайті потрібно буде авторизуватися: зробити це можна через одну із соцмереж або поштову скриньку.

На початок