На Закарпатті у шести людей підозрюють штам "Дельта"

На Закарпатті у шести людей підозрюють штам "Дельта"

На Закарпатті у шести людей підозрюють штам "Дельта"
. Фото: АР

На Закарпатті у шести людей підозрюють Дельта-штам коронавірусу. Про це Суспільному повідомила епідеміологиня Любов Данич 26 липня. За її словами, аналізи від хворих на COVID-19 відправили на дослідження.

Епідеміологиня повідомила, що наразі є можливість відправляти зразки на дослідження частіше, бо в області реєструють незначну кількість нових випадків інфікування коронавірусом.

"Саме із цих позитивних результатів відбиралися зразки. Це різні вікові категорії: є люди 18-35 років і є за 60. Ми маємо два підтверджені мутовані випадки "Дельта" за результатами секвенування, які були проведені в європейській лабораторії. Наразі маємо 5 зразків результатів з мутованим штамом "Дельта", які досліджують, і один зразок, в якому мутований штам не було виявлено, проте він також потребує додаткових досліджень, тобто загалом маємо 6 зразків", — розповіла Любов Данич.

Епідеміологиня додала: на дослідження брали зразки людей, які прибули з країн Європи та з Російської Федерації, а також хворих, які за межі країни не виїжджали.

5 людей, у котрих підозрюють Дельта-штам коронавірусу, лікуються в Обласній інфекційній лікарні. Про це розповів виконувач обов’язків директора Маріан Мальчицький.

"Стан хворих, як при перебігу COVID-19, є хворі з середнім ступенем тяжкості, є з тяжким, тобто ті, які знаходяться у відділенні інтенсивної терапії на лікуванні. Вік хворих теж різний, приблизно з 1980 року народження, є старші й пенсійного віку. Вони поступали в різний час. Приблизно минулого тижня, починаючи з 15-16 липня", — розповів Маріан Мальчицький.

Що відомо

Читайте нас у Telegram та Viber

На початок